Vladimir Voronin i-a cerut comisarului Stefan Fule sa condamne declaratiile lui Traian Basescu privind Republica Moldova

Vladimir Voronin, liderul PCRM, s-a intalnit, vineri, cu Stefan Fule, comisarul european pentru Extindere, caruia i-a cerut sa condamne declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la identitatea romaneasca a R. Moldova, potrivit unui comunicat al comunistilor, transmite Mediafax.

“Noi cerem Bruxelles-ului deschis sa condamne afirmatiile presedintelui Romaniei. Moldova nu este al doilea stat romanesc, nu este pamant romanesc, iar moldovenii nu sunt romani”, a declarat Vladimir Voronin, in cadrul unei intrevederi cu Stefan Fule, comisarul european pentru Extindere, care efectueaza o vizita la Chisinau.

Liderul comunist a atras atentia asupra faptului ca Bucurestiul ataca constant statalitatea si identitatea R. Moldova, se mai arata in comunicatul PCRM.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la 27 noiembrie 2013, inaintea summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, ca “urmatorul proiect de tara pentru Romania este unirea cu Republica Moldova”.

Declaratiile presedintelui au fost criticate si de premierul R. Moldova, Iurie Leanca, dar si de presedintele Parlamentului de la Chisinau, Igor Corman.

“Va spun si acum ca in cadrul UE astfel de subiecte cum ar fi pierderea statalitatii Republicii Moldova nici nu pot sa existe si nimeni nu intelege care este sensul unor astfel de declaratii. Nici in Romania, la modul serios, astfel de declaratii nu sunt luate in considerare”, a apreciat, joi, Igor Corman, la postul Moldova1.

Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, la Bruxelles, dupa o intalnire cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, ca a atentionat, in discutia cu acesta, “asupra riscurilor Gagauzia si Transnistria”.

Sursa foto: gandul.info