VLADIMIR VORONIN: ROMANIA vrea sa ACAPAREZE BASARABIA

VLADIMIR VORONIN, fost presedinte  si liderul comunistilor din Republica Moldova, a transmis o SCRISOARE DESCHISA in care acuza ROMANIA de POLITICA EXPANSIONISTA si de incercarea de ACAPARARE a BASARABIEI. VORONIN critica si Bruxellesul pentru faptul ca nu are nici o reactie vis-a vis de comportamentul Bucurestiului, informeaza Agerpres.

VLADIMIR VORONIN sustine ca autoritatile romane joaca un rol distructiv in DESTABILIZAREA REPUBLICII MOLDOVA prin incurajarea comitetelor pentru unirea cu BASARABIA. Liderul comunistilor moldoveni isi manifesta, in special, revolta fata de actiunea unionista organizata la 5 iulie — Marea Adunare Nationala — in centrul Chisinaului, unde mii de persoane au scandat ‘Unire’, cerand unirea REPUBLICII MOLDOVA cu ROMANIA.

CITESTE SI: CHISINAU: 30.000 de oameni au participat la MAREA ADUNARE NATIONALA, la care au cerut UNIREA CU ROMANIA 

”Printre participantii la actiunea organizata de Blocul Unitatii Nationale, 2.000 erau cetateni romani care au fost adusi in mod organizat la Chisinau, iar printre acestia s-au aflat si senatori romani, persoane cu functii de raspundere si fete bisericesti”, sustine VLADIMIR VORONIN in SCRISOAREA DESCHISA trimisa lui Martin Schulz.

”Un membru al UE — Romania — duce o politica de distrugere si de absorbtie a tarii noastre. Este de neinteles de ce institutiile europene de la Bruxelles si Strasbourg, daca nu in mod deschis, atunci prin indiferenta, tolereaza astfel de manifestari national-unioniste si profasciste. De ce Parlamentul European nu observa de fiecare data si aproape niciodata nu si-a exprimat pozitia cu privire la aceasta problema? De ce Parlamentul European timp de 10 ani ai presedintiei lui Traian Basescu nu a raspuns la declaratiile unioniste deschise ale acestuia?” se intreaba VLADIMIR VORONIN in mesajul sau.

CITESTE SI: IOHANNIS: ROMANIA, cel mai redutabil sustinator al REPUBLICII MOLDOVA in procesul de integrare in UE 

Sursa foto: timpul.md