VLADMIRI PUTIN: Se va face totul pentru ca cei care au planuit ASASINAREA LUI BORIS NEMTOV sa fie PEDEPSITI

Presedintele VLADIMIR PUTIN a declarat sambata, a doua zi dupa ASASINAREA opozantului BORIS NEMTOV, ca “se va face totul pentru ca aceia care au planuit asasinatul si executantii acestei crime lase si cinice sa primeasca pedeapsa pe care o merita”, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

“Boris Nemtov si-a lasat amprenta in istoria Rusiei, in viata politica si in cea a societatii. El si-a exprimat mereu deschis si cinstit pozitiile”, a afirmat presedintele rus intr-un mesaj de condoleante catre Dina Eidman, mama lui BORIS NEMTOV. “Impartasesc sincer durerea care v-a lovit”, a adaugat VLADIMIR PUTIN.

Citeste si: BIOGRAFIE BORIS NEMTOV: SIMBOLUL REFORMATORILOR RUSI si al OPOZITIEI anti – PUTIN

Presedintele rus a reactionat imediat dupa anuntarea asasinarii lui BORIS NEMTOV, vineri, cu putin timp inainte de miezul noptii. “Putin a declarat ca acest asasinat brutal are caracteristicile unei crime comandate si este o provocare”, a declarat atunci purtatorul sau de cuvant, Dmitri Peskov.

Premierul rus DMITRI MEDVEDEV a trimis si el condoleante familiei lui BORIS NEMTOV, opozant virulent al Kremlinului, declarandu-se “bulversat de aceasta crima brutala si cinica”.

Citeste si: VIDEO BORIS NEMTOV, lider al opozitiei din Rusia, a fost ASASINAT la MOSCOVA

“Este o mare pierdere pentru societatea noastra, ale carei libertati si valori le-a aparat”, a adaugat Medvedev, subliniind ca Nemtov era “un om cu principii si o puternica personalitate”.