VLASOV: Am fost la CRIN si am vorbit, mi-a promis ca rezolva, da’ eu stiu? (stenograme)

MIHAIL VLASOV a incercat sa obtina sprijinul lui CRIN ANTONESCU, pe vremea cand acesta era presedinte al PNL, pentru proiectul de lege prin care Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) ar fi fost preluat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), pe care VLASOV o conducea, conform informatiilor care apar in rechizitoriul intocmit de procurorii DNA.

O discutie cu CRIN ANTONESCU a avut loc la sfarsitul unii februarie, in contextul demersurilor lui VLASOV pentru obtinerea sprijinului liderilor principalelor formatiuni politice din Parlament, dupa depunerea proiectului legislativ la Senat. Concluziile intalnirii dintre cei doi rezulta dintr-o convorbire telefonica pe care presedintele CCIR a purtat-o pe 28 februarie cu un anume “Ovidiu”:

CITESTE SI: STENOGRAME DNA VLASOV: PONTA E MARE COARDA, NU-I VREUN PROSTANAC

“VLASOV: Aha! Auzi, a…Vezi ca maine…Vorbeste cu Crin, pentru ca maine se vede Crin cu el. Eu am fost la Crin acum, m-a sunat si m-a sunat la el, da?
Ovidiu: A, ai fost deja?
VLASOV: Am fost la Crin si-am vorbit, da.
Ovidiu: iham. iham.
VLASOV: a… I-am spus care-i problema: ‘Dom’le, nu inteleg ce se-ntampla!’ Asta-i o…e o, e o… e o chestie a… A cui e chestia asta? Adica … Ce inseamna amanarile, adica, cand e sa faci o chestie… Ce, fac pentru mine? Iau Registrul acasa, il duc la mama? a… El vine inapoi acolo unde-i normal sa vina. si vine conform legii, e corect, e drept, e adevarat, e… Ce …[injura — n.n.]… sa mai fac? De toata… A sarit toata lumea asta de la, de la, de la B1 si de la Evenimentu’ si de la Romania Libera… Eu am crezut ca chestia asta e o, e o bila alba pentru mine c-au sarit, da’ vad ca-i o bila neagra. Ca…a…vad ca… guvernu’ zice ca…se gandeste.
Ovidiu: Hm…! Bine! Pai, ce…Ce pot sa zic?
VLASOV: Da’ poti si tu…Vorbe…

CITESTE SI: ALINA GORGHIU si VICTOR PONTA apar in dosarul lui MIHAIL VLASOV. UPDATE

 Ovidiu: Sigur! 

VLASOV: Pai, vorbeste si tu si spune: ‘Ba, nu-i nicio problema! Registrul asta a fost al nostru’. Ce-i atata comen… Da’ separat! Tu nu…ca el a zis ca maine vorbeste si o sa vada care-i situatia.
Ovidiu: Da, da, da, da, da. Separat vorbesc.
VLASOV: Mi-a promis c-o… Mi-a promis ca rezolva, da’ eu stiu? in sensu’ ca-i… explica: ‘Bai, ai argumente serioase?’ Nu vrajeala ca dau astia la, la…la B1.
Ovidiu: stiu, stiu, stiu, stiu, stiu. Ok! Eu vorbesc astazi. Cum am iesit de la el, cum te sun.
VLASOV: Da, da’ vorbeste in sens… si spune-i: ‘Ba, da’ i-ai promis! Da’ e ok! Da’ tre’ sa ne tinem si noi de cuvant in general, nu?’
Ovidiu: Da, da, da, da, da, da”.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Mihail VLASOV, avocat in Baroul Iasi, fost presedinte al CCIR, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, in 26 februarie 2013, Mihail VLASOV, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al CCIR, i-a solicitat unui membru al Parlamentului (deputat) sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat ‘Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului’.

“Solicitarea a fost formulata in contextul demersurilor inculpatului de a influenta adoptarea unui act normativ prin care CCIR sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului. Scopul determinant al acestui demers legislativ il reprezenta controlarea veniturilor obtinute din activitatea desfasurata de Registrul Comertului. in schimbul sustinerii proiectului de lege, VLASOV i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, ca il va numi in functia de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR”, se arata in comunicat.

Mihail VLASOV a mai fost trimis in judecata intr-un dosar penal, in legatura cu exercitarea functiei de presedinte al CCIR.

Sursa foto www.romaniatv.ro