VOICU: Deputatii majoritatii care au respins introducerea Legii Amnistiei pe ordinea de zi pot fi subiecti ai acesteia

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu sustine ca in PSD exista o “preocupare deosebita” pentru adoptarea legii amnistiei si gratierii si ca, potrivit unei statistici, 52 dintre deputatii majoritatii care au votat impotriva solicitarii liberalilor si democrat-liberalilor de introducere pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor a acestui act normativ in vederea respingerii pot fi subiecti ai legii mentionate.

Voicu a spus ca luni in plenul Camerei Deputatilor liderii de grup ai PNL si PDL, George Scutaru si Tinel Gheorghe, au cerut pentru “a 20-a oara” introducerea pe ordinea de zi a legii amnistiei si gratierii in vederea respingerii acestui act normativ.

“Am remarcat, inclusiv din inregistrarile care au aparut in spatiul public, ca exista o preocupare deosebita la nivelul liderilor PSD importanti pentru adoptarea acestei legi. Bineinteles ca dedublarea d-lui Ponta, care astazi este presedinte de partid, maine prim-ministru si poimaine deputat, nu a lasat sa se inteleaga care este pozitia domniei sale, a lipsit, contrar anunturilor facute, si la aceasta sedinta de plen si de aceea am considerat de cuviinta ca trebuie sa fie supusa la vot cererea noastra”, a afirmat Voicu intr-o conferinta de presa, aratand ca solicitarea a fost respinsa de majoritatea PSD-PC-UNPR.

CITESTE SI: Victor Ponta: Legea gratierii nu va trece de votul Parlamentului, din moment ce toata lumea s-a pronuntat impotriva 

El a sustinut ca statistica facuta in urma publicarii votului electronic in acest caz arata ca 74 de deputati PSD au fost prezenti si au votat impotriva solicitarii PNL si PDL iar 40 dintre acestia pot fi subiecti ai unei viitoare legi a amnistiei si gratierii, avand dosare care merg de la situatii de incompatibilitate la acuzatii de furt calificat, abuz in serviciu si uz de fals.

Vicepresedintele PNL a indicat ca dintre cei 13 deputati UNPR care au votat luni impotriva introducerii pe ordinea de zi a legii amnistiei si gratierii sapte figureaza in astfel de anchete. De asemenea, Voicu a precizat ca cinci dintre cei 15 deputati PC care au votat impotriva acestei solicitari “spera sa fie aprobata cat mai urgent legea amnistiei si gratierii”.

“Acest procent de 50% dintre cei prezenti din partea arcului guvernamental care au astfel de probleme se regaseste si in Biroul Politic National al PSD, unde este cam acelasi procent — 50% din membrii BPN al PSD sunt fie cu urmariri penale incepute, fie cu solicitari de urmariri penale, fie cu cereri de arestare”, a adaugat el. El a indicat ca aceste date sunt culese din presa.

Mihai Voicu a mai apreciat ca recentele decizii ale justitiei, cel putin in dosarul Microsoft, arata “seriozitatea, complexitatea si gravitatea” acestui caz. El a afirmat ca in cazul fostilor ministri senatori Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu implicati in acest dosar Senatul “blocheaza prin tergiversare solicitarea procurorilor”.

CITESTE SI: Nu se impune o lege a gratierii, declara presedintele Inaltei Curti. Vezi ce spune ministrul Justitiei

“Sunt doi fosti ministri senatori care de foarte multa vreme ar fi trebuit sa dea explicatii si de aceea este un bun prilej sa cerem atat conducerii Senatului, presedintelui Calin Popescu-Tariceanu, care este tot un fel de Victor Ponta, dar pe albastru, si majoritatii PSD-PC-UNPR din Senat sa nu mai incalce in primul rand regulamentul. Stiti ca termenul de vot pentru o astfel de cerere este de cinci zile, cred ca in curand trec 50. Amanarea dupa alegerile prezidentiale a solicitarii procurorilor arata ca una dintre primele masuri pe care le va lua majoritatea PSD in cazul in care Victor Ponta va castiga alegerile prezidentiale este aprobarea legii amnistiei si gratierii iar printre primele acte pe care le va semna un ipotetic presedinte Victor Ponta va fi promulgarea acestei legi”, a sustinut liderul PNL.

Sursa foto: realitatea.net