VOICU (PNL): CONSULTARI cu UDMR, in cateva zile, cand FINALIZAM textul MOTIUNII de CENZURA

Vicepresedintele PNL MIHAI VOICU si-a exprimat speranta, luni, ca UDMR va avea disponibilitatea de a discuta cu privire la motiunea de cenzura anuntata de liberali, in cateva zile, cand textul documentului va fi finalizat.

“Nu doresc sa comentez de pe acum pozitia UDMR, pentru ca in general si sper ca asa vom proceda si de data aceasta, procedurile de consultare intre grupurile din Opozitie in situatia initierii unei motiuni de cenzura se fac de obicei pe marginea unui text, pe marginea unei motiuni concrete si sper ca cei de la UDMR vor avea disponibilitatea de a discuta pe text in cateva zile, atunci cand acesta va fi finalizat”, a declarat Voicu, la RFI.

intrebat cum vor convinge liberalii UDMR sa sustina motiunea de cenzura, Mihai Voicu a raspuns: “Va conta foarte mult textul, vor conta foarte mult argumentele si planurile de viitor si de aceea sunt rezervat in a face acum o discutie foarte concreta cu privire la relatia cu UDMR-ul sau pozitia UDMR-ului fata de aceasta motiune”.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: Vom initia CONSULTARI pe tema MOTIUNII DE CENZURA dupa ce va fi redactat DRAFTUL acesteia

Liberalul spune ca, deocamdata, nu exista un sprijin parlamentar pentru motiunea de cenzura.

“Noi speram ca sprijinul parlamentar sa se stranga in jurul acestei teme generoase, asa cum in urma cu cateva zile, din Opozitie, Partidul National Liberal a reusit sa stranga o majoritate in jurul dublarii alocatiei pentru copii, speram ca o tema la fel de importanta va putea atrage sprijin parlamentar”, arata vicepresedintele PNL.

CITESTE SI: PNL a anuntat cand va depune MOTIUNEA de CENZURA si care va fi tema principala

Voicu a precizat ca nu este vorba de “racolare de parlamentari sau inscrieri de parlamentari in Partidul National Liberal, ci sprijin pentru un act constitutional, care este motiunea de cenzura, prin vot”.

PNL a anuntat, sambata, ca va depune pe 5 iunie o motiune de cenzura pe tema votului prin corespondenta.

Sursa foto www.b1.ro