Voiculescu, ACUZE GRAVE la adresa lui Traian Basescu

DAN VOICULESCU a ajuns, vineri dimineata, la sediul IPJ Ilfov, unde trebuie sa se prezinte de doua ori pe saptamana, luni si vineri, fiind cercetat sub control judiciar in dosarul de santaj in care este acuzat. Fondatorul Intact a continuat razboiul cu jurnalistii, dar si cu presedintele TRAIAN BASESCU.

VOICULESCU le-a declarat jurnalistilor ca va da in judeca postul Deutsche Welle pentru un articol “murdar si neadevarat” despre trecutul sau. Fondatorul Partidului Conservator a precizat ca va cere despagubiri de 400.000 de euro, bani pe care ii va directiona partial sau in totalitate catre Academia Media pentru a-i forma pe viitorii jurnalisti.

“Deocamdata ieri s-a semnat un proces impotriva lui Deutsche Welle, o institutie serioasa de felul ei. Dar exista un om acolo, Petre Iancu, care are un director, care probabil vor trebui sa plateasca 400 de mii de euro. O parte din acesti bani, daca nu chiar toti vor fi directionati catre Academia Media, pentru tinerii care vor sa intre in media. Vor fi burse gratuite”, a continuat omul de afaceri.

In replica, redactorul sef al redactiei in limba romana a Deutsche Welle, Robert Schwartz, a precizat pentru B1 TV ca este surprins de anuntul patronului Intact.

Citeste si: MOTIVELE PENTRU CARE SE MENTINE CONTROLUL JUDICIAR IN CAZUL LUI DAN VOICULESCU

“Nu stiu exact la ce articol se refera domnul VOICULESCU. Nu e prima surpriza oferita de domnul Voiculescu atunci cand ataca presa libera. La noi se lucreaza cinstit, onest, ne facem meseria ca orice ziarist care se respecta. Stiind toate articolele pe care le publicam imi dau seama ca domnul VOICULESCU exagereaza”, a spus Schwartz.

“Cred ca domnia sa nu s-a obisnuit ca este o persoana publica, poate nici cu libertatea presei. Nu-i convine aceasta libertate de opinie, nu pot sa dau niciun fel de interpretari clare. Domnul Voiculescu stie ce l-a deranjat. Nu e deloc exclus sa fie o incercare de intimidare a presei”, a declarat, la randul sau, jurnalistul Petre Iancu de la Deutsche Welle.

Pe de alta parte, la iesirea de la IPJ Ilfov, DAN VOICULESCU a declarat ca dosarul de spalare de bani in care a fost implicat TRAIAN BASESCU va fi redeschis.

“Ieri am analizat si am dovezi oficiale concrete legate de dosarul de spalare de bani a lui Basescu. Voi cere deschiderea dosarului. A depus in anii trecuti, bani cash in banca, lucru care este ilegal in Romania. Este vorba de peste 100 de mii de euro. Am primit documente oficiale pe care le voi prezenta. Este un dosar care a fost inchis, dar nu este primul, va fi redeschis”, a precizat VOICULESCU, fara sa mentioneze daca va avea calitatea de denuntator in acest caz.

Citeste si: CEREREA DE STRAMUTARE A DOSARULUI ICA SE JUDECA PE 25 IULIE

“Documentul pe care il am atesta faptul ca in contul lui TRAIAN BASESCU s-a depus o suma de bani cash”, a mai completat el.

Sursa foto: cinemagia.ro