VOICULESCU isi va ispasi pedeapsa la Penitenciarul Rahova

FILM cu Dan VOICULESCU in PUSCARIE. S-a dat ALARMA la Penitenciarul Rahova

Omul de afaceri Dan Voiculescu isi va ispasi pedeapsa la Penitenciarul Rahova, a decis, marti, Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP). Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), acesta urmand a fi supus unui regim inchis.

Amintim ca in prima zi a lunii septembrie, Comisia de la Penitenciarul Rahova a decis ca Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), sa execute pedeapsa in regim inchis. Perioada de carantina de 21 de zile pentru condamnatii din dosarul ICA s-a incheiat in 28 august.

Legea prevede ca persoanele condamnate la mai mult de trei ani de inchisoare executa pedeapsa in regim inchis. Regimul de detentie se stabileste si in functie de varsta detinutului, starea de sanatate si antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, condamnat in acelasi dosar, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberati dupa ce executa o treime din pedeapsa, intrucat au implinit 60 de ani.

Citeste si: Avocatii trustului Intact cer retragerea contestatiei pe sechestru

Voiculescu, alaturi ceilalti sase condamnati la pedepse cu executare din dosarul ICA – Sorin Pantis, Jean Catalin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Savulescu si Gheorghe Mencinicopschi – se afla incarcerati, din 8 august, la Penitenciarul Rahova.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Citeste si: DAN VOICULESCU HUIDUIT LA PUSCARIE. “VARANUL” este strigat “SIFON” sau “TURNATOR”

In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.