Volkswagen a produs Golful cu numarul 30.000.000

Grupul auto german Volkswagen a anuntat vineri ca a produs autoturismul VW Golf cu numarul 30 de milioane, acesta iesind pe portile uzinei din orasul Wolfsburg.

Productia modelului original Golf a inceput, conform auto.ro, in anul 1974 si pana acum, aproximativ 2.000 de oameni au cumparat zilnic un Golf nou. Exemplarul cu numarul 30 de milioane este de tipul BlueMotion, cel mai eficient model de Golf construit vreodata.

In cei 39 de ani de existenta, Volkswagen a vandut masini in intreaga lume, compania fiind recompensata cu zeci de premii pentru performantele modelelor Golf.

Cu ocazia atingerii pragului de 30.000.000 de unitati, compania germana a produs un exemplar aniversar, Golf TDI BlueMotion, care urmeaza sa fie expus in muzeul Volkswagen din orasul Wolfsburg.

Desi Volkswagen a scos pe piata exemplarul 30.000.000 a modelului Golf, nu aceasta este cea mai vanduta masina din lume. Modelul Corolla, de la Toyota, se poate lauda cu acest titlu, vanzandu-se in peste 40 de milioane de unitati, fratie si anului in care a fost lansat, 1966.