Volkswagen vrea sa lanseze un model low-cost

volkswagen model low-cost dacia vanzari

Revista germana Autobild scrie ca grupul german de automobile Volkswagen planuieste lansarea unui model low-cost prin care sa se dueleze in vanzari cu Dacia.

Nemtii intentioneaza pentru anul 2015 sa se inspire din modelul de succes al Renault, care prin marca ieftina, Dacia, vinde tot mai multe masini in Germania. Astfel, scrie Autobild, cu titlul “Volkswagen ataca Dacia: Noul brand low-cost din Wolfsburg”, germanii vor lansa spre sfarsitul anului 2015 un brand cu pret redus, intre 6.000 si 8.000 de euro.
Prin aceasta mutare, nemtii vizeaza sa vanda mai mult decat Renault pe pietele din Rusia, China si India, automobilele low-cost urmand sa se produca in India si China.

Stirea conform careia Volkswagen vrea sa atace piata masinilor cu pret scazut a fost confirmata inca de anul trecut de seful de vanzari al companiei, Christian Klingler, care a spus ca se analizeaza variantele intrarii pe segmentul masinilor cu pret mic. Jurnalistii de la Autobild explica si motivul principal pentru care Volkswagen isi doreste un brand low-cost: “Daca Volkswagen introduce pe piata un model de 6.000 de euro, atunci ar fi o masina a poporului, chiar daca sub un alt nume”.

Sursa foto: auto-business.ro