Volkswagen XL1 este cea mai economica masina din lume. Vezi cat costa !

Volkswagen a anuntat pretul modelului XL1, cel mai economic din lume. Masina promite un consum de numai 0.9 litri/100 de kilometri si va costa 110.000 de euro.

Volkswagen a dezvaluit modelul XL1cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, iar acum masina se pregateste sa iasa pe piata din Europa. Constructorul a anuntat recent si preturile celui mai economic model din lume, scrie automarket.ro. Potrivit comunicatului oficial Volkswagen XL1 va costa 110.000 de euro. Tocmai de aceea, nemtii vor scoate la vanzare doar 200 de unitati, construite manual, din fibra de carbon, respectand cerinte stricte ce vor aduce masa totala la numai 795 de kilograme si coeficientul aerodinamic la doar 0.19 Cx.

Modelul german foloseste, mai noteaza sursa citata, resursele unui ansamblu hibrid plug-in, compus dintr-un motor diesel in doi cilindri si o unitate electrica. TDI-ul dezvolta 48 CP in vreme ce unitatea electrica contribuie cu alti 27 CP. Totul este asistat de o transmisie automata DSG cu sapte rapoarte si de o baterie litiu-ion care tine in viata motorul cu zero emisii. Acesta poate garanta si o rulare pur electrica, insa doar pe o distanta de 50 de kilometri.

Noul XL1 beneficiaza de o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 12.7 secunde si atinge o viteza maxima de 162 km/h.

Sursa foto: automarket.ro