ROMANIA, DECIZIE DE ULTIMA ORA IN CRIZA FRANCULUI ELVETIAN

Una dintre bancile comerciale face un pas inainte in criza francului elvetian. Volksbank a decis sa inghete cursul francului la valoarea de dinaintea cresterii fulminante a monedei elvetiene, masura care se va aplica timp de trei luni. 

Astfel, cursul va fi inghetat la valoarea de 3,80 de lei. Oficialii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au precizat, insa, ca nu trebuie sa ne asteptam la miracole. Solutia este una temporara, pentru ca banca sa nu acumuleze si mai multi restantieri.

Citeste si: CONDUCEREA BNR, AUDIATA miercuri in Comisia de buget a Camerei Deputatilor in problema FRANCULUI ELVETIAN

“Noi am facut de mult aceste sugestii. Iata ca exista si ceva efecte. Nu am pomenit despre o inghetare a cursului, e vorba de negocieri cu discount sau fara, in functie de particularitatile fiecaruia dintre clientii bancii. (…) Sa nu asteptam miracole”, a spus purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu.

Volksbank este una dintre cele sase banci care concentreaza in tara noastra cele mai multe contracte de credit in franci elvetieni.

Citeste si: FRANCUL ELVETIAN atinge un NOU MAXIM ISTORIC la cursul BNR

Conducerea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va fi audiata miercuri, de la ora 11.00, de Comisia pentru buget, finante si banci a Camerei Deputatilor, pentru a se gasi solutii la problema francilor elvetieni. 

Cursul FRANCULUI ELVETIAN anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a crescut luni cu 1,1 la suta, la 4,4716 lei, un NOU MAXIM ISTORIC, in timp ce referinta pentru euro a scazut cu 0,77 bani, la 4,5018 lei, iar cea pentru dolar a coborat de la recordul de 3,8863 lei inregistrat vineri la 3,8815 lei.