Volumul mediu zilnic al contractelor futures Bitcoin a crescut cu 93% în al doilea trimestru al anului

Volumul mediu zilnic de tranzacționare a contractelor futures Bitcoin (BTC) la Chicago Mercantile Exchange (CME) a ​​crescut cu 93% în al doilea trimestru al anului trecut în primul trimestru al anului 2018.

De asemenea, CME a declarat că rata dobânzii deschise (OI) sau numărul contractelor deschise la contractele futures Bitcoin au depășit 2.400, ceea ce reprezintă o creștere cu 58% în primul trimestru.

Unul dintre cele mai mari schimburi globale de crypto monede, grupul CME a lansat tranzactionarea futures Bitcoin pe 17 decembrie, dupa lansarea contractelor futures BTC de catre Chicago Board Options Exchange (CBOE), cel mai mare schimb valutar american, pe 10 decembrie.

Citește și: BITCOIN REVINE LA VALOAREA DE PESTE 7.000 DE DOLARI

În luna mai, Federal Reserve Bank of San Francisco a publicat o scrisoare în care afirma că scăderea prețului monedei Bitcoin după cel mai înalt nivel de 20.000 de dolari din decembrie a fost rezultatul introducerii contractelor futures Bitcoin. Fed a afirmat că “rapida și scăderea ulterioară a prețului” după lansarea tranzacțiilor futures BTC “nu pare a fi o coincidență”.

La începutul acestei luni, cel mai mare furnizor de fonduri tranzacționate la bursă (ETF) din lume BlackRock, a anunțat că formează un grup de lucru pentru a analiza dacă societatea ar trebui să investească în contracte Bitcoin. Considerând că, contractele futures Bitcoin reprezintă o întoarcere pentru BlackRock, care a fost criticată anterior în legătură cu crypto monede.