Voluntari europeni timp de zece luni in mijlocul persoanelor din centrele sociale ale Sectorului 1

Sapte voluntari europeni s-au aflat  timp de zece luni in mijlocul tinerilor cu dizabilitati si a persoanelor varstnice din centrele sociale ale Primariei Sectorului 1.

Participarea voluntarilor europeni la viata comunitatii din Sectorul 1 s-a realizat in cadrul proiectului cu finantare europeana ”BEING AN EUROPEAN VOLUNTEER IN ROMANIA”, derulat, in perioada ianuarie 2013 – martie 2014, de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 (DGASPC).

Principalele obiective ale proiectului au fost promovarea cetateniei active si a cetateniei europene, schimbul cultural, toleranta intre tineri si incluziunea sociala a tinerilor cu oportunitati reduse.

In aceasta perioada, voluntarii europeni au fost alaturi de copiii si tinerii cu dizabilitati din Casele de Tip Familial ”Alexandra”, ”Bradut”, ”Buburuza” si Complexul Social de Servicii Sociale „Sf. Iosif”, precum si de persoanele varstnice din Complexul de Servicii Sociale Straulesti.

In cadrul proiectului, voluntarii europeni i-au initiat pe copiii si tinerii cu dizabilitati din Sectorul 1 in tainele artelor plastice, dansului, muzicii si artei origami.

Mai mult, voluntarii europeni au realizat, in aceasta perioada, activitati de animatie, muzicale si de arte plastice impreuna cu persoanele asistate din centrele de servicii sociale si casutele de tip familial din Sectorul 1.

Acestia au participat si la activitati de promovare a voluntariatului european in scoli, licee sau au derulat activitati recreative cu beneficiari ai unor ONG-uri.

Tot in aceasta perioada, copiii, tinerii cu dizabilitati si persoanele varstnice din sistemul de asistenta sociala a Sectorului 1 au participat impreuna cu voluntarii europeni la activitati recreative in aer liber, spectacole de teatru de papusi, excursii si evenimente cultural-artistice, activitatile avand ca scop stimularea autonomiei si a stimei de sine.

 sursa foto: primariasectorului1