Voluntarii Companiei IBM ofera meditatii gratuite copiilor din Sectorul 6

Primaria Sectorului 6, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, informeaza membrii comunitatii ca, in aceasta perioada, scolarii si liceenii din Sectorul 6 pot beneficia de ore gratuite de pregatire suplimentara la limba romana si matematica, potrivit unui comunicat al Primariei Sectorului 6. 

Lectiile sunt oferite gratie Proiectului “Scoala de voluntari”, care se deruleaza in Sectorul 6 inca din anul 2013. In acest demers, autoritatea locala beneficiaza de sprijinul unor profesionisti inimosi din cadrul Companiei IBM, care si-au rupt din timpul lor pretios si au ales sa vina in sprijinul copiilor pentru a-i ajuta sa descifreze  taineale matematicii si limbii romane.

„DGASPC Sector 6 a initiat in urma cu trei ani  <Scoala de voluntari>. Proiectul este unul de educatie non-formala, prin care voluntarii pot experimenta si folosi spiritul civic, ideile si energia in beneficiul membrilor comunitatii care au nevoie de sprijin. Le multumim colaboratorilor de la IBM care s-au oferit sa contribuie alaturi de noi si sa tina saptamanal sedinte de pregatire la aceste doua materii esentiale pentru educatia copiilor nostri”, a declarat primarul RARES MANESCU.

Copiii din Sectorul 6, cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani, care au nevoie de ajutor in efectuarea temelor sau de indrumare suplimentara la cele doua materii, pot fi inscrisi de parinti la Compartimentul de Voluntariat si Formare Profesionala din cadrul DGASPC Sector 6. Programul de lucru este de luni pana joi, in intervalul orar 09:00 – 15:00, si vineri, intre orele 09:00 – 13:30, adresa de e-mail este voluntariatformare@dgaspc6.com, iar numarul de telefon – 021.317.63.11. In solicitare trebuie mentionata varsta copilului, precum si materia la care doreste sa se pregateasca alaturi de voluntarii Companiei IBM.

Voluntariatul in domeniul social din Sectorul 6 a luat amploare in ultimii ani si 40 de persoane, cu precadere tineri si adolescenti, sustin in mod benevol o serie de programe precum: tabere de dezvoltare personala si cursuri de engleza sau matematica pentru copiii defavorizati, animatie in scoli si gradinite, programe de reabilitare a copiilor cu autism etc.

Printre modulele de curs dezvoltate in timp, mentionam:

  1. a) „Comunic, deci exist!”;
    b) „Banii pot lucra pentru tine”;
    c) „Management de proiect”;
    d) „Hai sa ne jucam!”- Curs de animatie socio-educativa;
    e) „Atentie, vorbesc!”- Curs de deprindere a discursului public
    f) „Eu conduc, tu conduci…Suntem o echipa!”- Curs de leadership;
    g) „Cine sunt si ce vreau sa fac?”- Rolul voluntarului in comunitate;
    h) Curs de prim ajutor.

Sursa foto:gandul