Voluntarul David Haines a fost DECAPITAT in fata CAMEREI DE FILMAT. Inregistrarea a fost facuta publica

Statul Islamic a dat publicitatii o inregistrare cu ceea ce organizatia sustine ca ar fi decapitarea ostaticului britanic David Haines, scrie BBC News. Daca clipul video se confirma fi veridic, lucratorul umanitar David Haines ar fi al treilea ostatic occidental executat de jihadisti, dupa jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff.

O inregistrare cu presupusa decapitare a ostaticului David Haines de catre un membru al organizatiei Statul Islamic este verificata de experti pentru stabilirea veridicitatii, a spus Ministerul de Externe de la Londra.

Ar fi al treilea occidental executat in aceasta maniera, dupa cei doi jurnalisti americani James Foley si Steven Sotloff.

In aceasta inregistrare video de doua minute si 27 de secunde, intitulata “Un mesaj catre aliatii Americii”, gruparea jihadista reproseaza Marii Britanii ca s-a alaturat coalitiei Statelor Unite, care efectueaza atacuri aeriene impotriva unor pozitii controlate de catre Statul Islamic in Irak, noteaza Mediafax.

Citeste si: STATUL ISLAMIC a revendicat executia prin DECAPITARE a britanicului David Haines

“Ai intrat de buna voie intr-o coalitie cu Statele Unite impotriva Statului Islamic, asa cum a facut predecesorul tau Tony Blair inaintea ta, urmand o tendinta in randul premierilor nostri britanici care nu pot sa gaseasca curajul sa le spuna nu americanilor”, spune calaul, cu fata acoperita, adresandu-i-se premierului David Cameron.

David Haines, un lucrator umanitar cu experienta, a fost luat ostatic de jihadisti in martie 2013, in Siria.

Citeste si: Parisul denunta o CRIMA ABOMINABILA in cazul DECAPITARII lui Steven Sotloff. Reactia lui David Cameron

El lucra pentru organizatia umanitara franceza Acted, iar in trecut se mai aflase in zone de conflict – Libia si Sudan. Haines, un scotian in varsta de 44 de ani, avea doi copii.

Mai jos puteti vedea imagini cu familia lui David Haines.