Volvo a anuntat ca testeaza masina fara sofer. FOTO

Volvo este cea mai noua companiei care a anuntat ca intra pe lista producatorilor care au in plan masini autonome, fara sofer.

Compania suedeza Volvo a anuntat ca a lansat un proiect numit “Drive Me – Masini autonome pentru mobilitate sustenabila”, care va aduce pe strazile oraselor din Suedia 100 de masini autonome. Proiectul se va desfasura pe aproximativ 50km de drumuri aglomerate, in orasul Gothenburg, scrie stirileprotv.ro. “Scopul nostru este ca masina sa gestioneze singura toate scenariile de trafic posibile, inclusiv sa paraseasca fluxul de trafic pentru a gasi un loc sigur de adapost, daca soferul nu mai poate prelua controlul”, a declarat Erik Coelingh, din partea companiei Volvo.

“Telul campaniei Drive Me este sa evidentieze beneficiile sociale ale condusului autonom si sa se pozitioneze ca un lider in aceasta arena. Unul dintre obiectivele principale este cresterea sigurantei rutiere. Automobilele care se conduc singure, folosite in acest proiect, sunt denumite masini cu inalta autonomie, adica pot gestiona singure toate functiile legate de sofat, mai putin unele scenarii ocazionale, care sunt un pic mai complicate”, a mai spus reprezentantul Volvo.

Primul model autonom care va fi lansat va fi noul XC90, in 2014.

Pana acum, compania Google conduce in cursa pentru dezvotarea tehnologiei masinilor autonome, iar acum se zvoneste ca ar cauta companii interesate de un parteneriat in domeniu. Intre timp, si alte companii au intrat in proiecte similare: Audi, Mercedes, Cadillac, Ford, Nissan, Toyota si Tesla Motors.

Sursa foto: rumors.automobilemag.com si autoblog.com