Vona Gabor, seful JOBBIK, oaspete in Romania. A fost sau n-a fost declarat indezirabil?

Vona Gabor, seful JOBBIK, oaspete in Romania. A fost sau n-a fost declarat indezirabil?

Parlamentarul maghiar Vona Gabor, seful partidului extremist JOBBIK, va fi prezent in Romania, joi, desi Victor Ponta anunta in primavara acestui an ca Vona Gabor ar urma sa fie declarat “indezirabil”. In prezent nu se stie exact daca a fost sau nu declarat persoana indezirabila, astfel ca Vona Gabor va participa nestingherit la Tabara de Vara EMI de la Borzont (Harghita).

Reamintim ca, anul trecut, Vona Gabor declarase ca Ungaria ar trebui sa isi asume un eventual conflict cu Romania pentru a forta acordarea autonomiei teritoriale asa-zisului tinut Secuiesc, iar in luna martie a fost in centrul tensiunilor de la Targu Mures, dupa un miting autonomist organizat de Consiliul National Secuiesc.

Citeste si: BELA KOVACS, eurodeputat JOBBIK, acuzat de spionaj in favoarea Rusiei!

Vona Gabor va participa joi, 7 august, la Tabara de Vara EMI de la Borzont (Harghita). Aflata la a zecea editie, tabara de la Borzonteste organizata in fiecare vara, in luna august, de o asociatie maghiara din Transilvania botezata Tineretul Maghiar Ardelean (EMI – Erdely Magyar Ifiak), in colaborare cu organizatia de tineret a JOBBIK.

Pana anul trecut, inclusiv, organizarea taberei a fost finantata cu sume consistente si de autoritatile publice locale. in 2013, Consiliul Judetean Harghita, condus de udemeristul Borboly Csaba, a acordat o finantare de 7.500 lei, iar Primaria Joseni, condusa de colegul sau de partid Gall Szabolcs, de patru ori mai mult, adica 30.000 de lei, dupa ce, in 2012, fusese de 50.000 de lei! ”Din pacate, anul asta nu mai putem sa dam nici un leu, ca nu mai avem de unde!”, au declarat cei doi pentru publicatia gandul.

Citeste si: Partidul nationalist Jobbik refuza sa accepte interdictia impusa de Romania unora dintre membrii sai

Dupa incidentele de la Targu Mures din 10 martie a.c., patru cetateni ungari, intre care si parlamentarul JOBBIK Szavay Istvan, au primit interdictie de intrare in Romania pentru o perioada de un an. Masura nu i-a fost aplicata insa si lui Vona Gabor, desi, potrivit unui anunt facut a doua zi de insusi premierul Victor Ponta, liderul JOBBIK era pe punctul de a fi declarat persoana indezirabila pe teritoriul tarii noastre.