Vosganian: Sper ca succesorul meu va fi la fel de curajos, trebuie sa stai drept si sa nu-ti pese ca altii taie stramb

Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian a vorbit, marti, despre bilantul activitatii sale la conducerea ministerului si si-a exprimat speranta ca succesorul sau va fi la fel de curajos, in sensul ca “trebuie sa stai drept si sa nu-ti pese ca altii taie stramb”.

“Dupa noua luni de mandat pot sa fac un scurt bilant. In principiu, mandatul meu a avut trei directii: strategica, manageriala si diplomatica. In ceea ce priveste directia strategica, Ministerul Economiei si-a indeplinit obiectivele. Am terminat strategia de competitivitate si am inaintat-o primului-ministru. Aceasta a stat la baza strategiei de absorbtie a fosndurilor. Strategia de industrializare este aproape gata, ea trebuie finalizata in noiembrie. Aceasta cuprindea o serie de prevederi pentru care trebuia sa luam si opinia procuraturii, pentru ca contineau niste scheme care ar fi putut fi percepute ca subminarea economiei. Sper ca succesorul meu e la fel de curajos ca mine, trebuie sa stai drept si sa nu-ti pese ca altii taie stramb”, a precizat Varujan Vosganian.

Vosganian a mai spus, in conferinta de presa, ca Oltchim a avut pierderi de 700.000 de euro, in luna august, insa a punctat ca aceasta companie a fost adusa aproape de echilibru in septembrie.

Fostul ministru a mai spus ca a purtat noroc poporului roman si a atras atentia ca nu este normal ca in trei ani, sa fie schimbati sase ministri la conducerea Ministerului Economiei.

“Diplomatia economica se va reorienta. Am purtat noroc poporului, ori de cate ori am condus un minister, el a mers bine. Nu este normal ca in trei ani acest minister sa schimbe sase ministri. Acest minister are nevoie de prestigiu, de stabilitate si de respect. Poate ar trebui sa ne gandim daca nu cumva aceasta ambiguitate in care schimbam ministri nu este cumva o abatere a economiei din drumul ei corect. Faptul ca eu am mai fost ministru mi-a dat o stare de comunicare imediata cu colegii mei”, a adaugat Vosganian.