Afla pe loc ANUL in care vei iesi la PENSIE! Calculatorul OFICIAL este aici

CASA NATIONALA DE PENSII PUBLICE a pus la dispozitia utilizatorilor o aplicatie prin care oricine isi poate calcula VARSTA DE PENSIONARE in functie de anul nasterii.

Tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa isi introduca anul nasterii si poate afla VARSTA la care va putea iesi la PENSIE, insa Casa mentioneaza ca datele au caracter informativ, iar pentru mai multe informatii persoana in cauza va trebui sa se adreseze Casei Teritoriale de Pensii de care apartine. Aplicatia poate fi accesata AICI

Citeste si: CUMULUL PENSIEI CU SALARIUL VA FI PERMIS SI IN CAZUL ANGAJATILOR DIN SISTEMUL PUBLIC, A DECIS CAMERA DEPUTATILOR

Informatiile publicate pe site-ul institutiei sunt calculate pentru conditii normale de munca in sectorul civil, mai mentioneaza sursa citata.

In prezent, VARSTA DE PENSIONARE este de 65 de ani pentru barbati si de 63 de ani pentru femei, insa parlamentarii vor sa egalizeze aceasta VARSTA la 65 de ani. Proiectul a trecut de Senat si de Comisia de munca a Camerei Deputatilor, urmand a fi suspus dezbaterii in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Proiectul prevede ca aceasta cresterea a VARSTEI DE PENSIONARE la 65 de ani va fi facuta esalonat, pana in 2035 la femei si 2015 pentru barbati. Deputatul PNL Cristina Pocora a criticat acest proiect, la dezbaterile din comisie.

Citeste si: PENSIILE CELOR CARE S-AU PENSIONAT IN 2013 VOR FI RECALCULATE

Pocora a declarat ca o femeie are mai multe job-uri intr-o zi, in afara serviciului. Astfel, liberala a propus ca VARSTA DE PENSIONARE a femeilor sa fie in continuare de 63 de ani, iar la cerere, fiecare femeie sa isi poata prelungi exercitarea meseriei cu inca doi ani.

Sursa foto: nucleorevisao.com