Vrei sa fii FERICIT? Iata cele 5 LUCRURI la care trebuie neaparat sa RENUNTI!

Nu e un secret ca toata lumea e obsedata de notiunea de fericire. Cum o putem gasi si mai ales, cum o putem pastra odata gasita? Specialistii de la Universitatea din California au descoperit cateva lucruri fascinante si care iti vor schimba total viata si perceptia despre fericire.

Asadar,iata care sunt cele 5 LUCRURI la care trebuie sa renunti pentru a gasi FERICIREA:

SA NU TE IZOLEZI. Atunci cand te izolezi de restul lumii este un semn clar ca esti nefericit. Este cel mai rau lucru pe care il poti face pentru ca socializarea, chiar si daca nu-ti face prea mare placere face minuni pentru spiritul tau. Cu totii avem momente cand vrem doar sa stam in casa, in pat, cu o patura pe noi, sa nu vedem si sa nu vorbim cu nimeni. Atunci insa cand aceste momente se repeta des si devin un obicei iti distrug starea de spirit. Trebuie sa inveti sa recunosti momentele cand nefericirea sau presupusa nefericire te face sa fii anti social si sa iei masuri imediate. Chiar daca nu-ti face placere pe moment, e obligatoriu sa iesi din casa si sa fii inconjurat de oameni. Vei simti imediat diferenta!

SA NU DAI VINA PE ALTII. Pentru a fi fericit e nevoie sa simti ca ai controlul asupra vietii tale. Atunci cand dai vina pe altii, oameni sau circumstante, pentru tot ce ti se intampla rau in viata, practic decizi ca tu nu mai ai control asupra vietii tale. Acest sentiment e extrem de daunator pentru starea ta de spirit.

SA NU CRITICI. Judecand oamenii de langa tine poate parea interesant la inceput, te poate face un moment sa fii mai presus de ceilalti, insa la un moment dat ajungi sa te simti vinovat. In esenta, acest prost obicei de a critica si a judeca oamenii are ca scop sa te faca sa te simti mai bine cu tine insuti. In realitate insa, tot ce face acest obicei este sa puna in jurul tau o aura de negativism si lumea te va privi cu rautate, fapt care duce la schimbarea in rau a starii tale de spirit.

SA NU TE PLANGI. Acest obicei este unul care se auto perpetueaza, atunci cand te plangi de ceva de fapt se intampla doua ctiuni in acelasi timp: te gandesti la ce te nemultumeste si apoi spui cu voce tare acest lucru. Tot ce faci de fapt este sa-ti inrautatesti starea de spirit de doua ori cu acelasi lucru: o data gandit si inca o data spus, nu mai vorbim de faptul ca sunt mari sanse sa indepartezi pe toata lumea de tine. Exista o linie fina intre a te „descarca” atunci cand vorbesti cu oameni de incredere si a te plange tuturor cat iti e de greu.

SA NU INCERCI SA IMPRESIONEZI. Celor din jur le vor placea hainele tale, masina, slujba sau orice altceva, dar asta nu inseamna ca te te plac si pe tine. Atunci cand incerci sa-i impresionezi prin aceste aspecte vei fi nefericit pentru ca sursa problemei este de fapt sa gasesti oameni care sa te placa si sa te accepte pentru ceea ce esti si ce reprezinti ca om.

Nu exista nicio reteta a fericirii, insa e bine sa urmam sfaturile celor care au studiat si studiaza „fenomenul”, nu pentru a gasi fericirea vesnica ci macar pentru a ne simti mai bine cu noi insine.

Sursa foto: realitatea