Vrei sa vezi un film bun de Craciun? Asta e topul ideal! VIDEO

Cinefilii se pot delecta astazi, in sfanta zi de Craciun, cu adevarate capodopere cinematografice. Fie ca esti alaturi de familie, sau chiar singur, aceste filme te vor face sa simti cu adevarat specificul Craciunului.

Si pentru a nu fi nevoit sa cauti, am selectat pentru tine cateva dintre cele mai bune filme de sezon.

“How the Grinch Stole Christmas” este o comedie  excelenta atat pentru cei care cred in Mos Craciun, dar mai ales pentru sceptici. Lumea de basm a lui Grinch este transpusa cu mare talent pe pelicula de regizorul Ron Howard.

In rolul spiridusului care are inima cu doua marimi mai mica si locuieste intr-o pestera cu domnul Crumpit, joaca magistral Jim Carrey.

Enervat de festivitatile de Craciun scapate parca de sub control din Whoville, spiridusul conspira sa strice sarbatoarea, dar pana la urma afla ca spiritul Craciunului este mult mai adanc decat niste jucarii.

“Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas” recreeaza stralucitor orasul magic Whoville si pe locuitorii sai unici cu ajutorul designerului de efecte speciale, premiat cu Oscar, Rick Baker.

Seria “Home Alone” nu trebuie ratata nici in acest sezon. Aventurile lui Kevin (Macaulay Culkin), fie ele in propria casa sau in Los Angeles, sunt unice. Baietelul, care printr-o imaginatie deosebita si o nazdravanie specifica varstei ii invata minte pe cei doi hoti prostanaci (Joe Pesci si Daniel Stern), a cucerit, in fiecare an, inimile cinefililor. Cele doua productii de succes au fost realizate in 1990, respectiv 1992 de regizorul Chris Columbus.

In 1997, Raja Gosnell a scos la lumina “Home Alone 3”. Alex Pruitt (Alex D. Linz ) este, de  aceasta data, pustiul care le face zile negre unor spioni pusi pe fapte rele.

 “It’s a Wonderful Life” (1946) iti va arata cum arata cadoul perfect pentru George Bailey, interpretat de inegalabilul James Stewart.

Cu o distributie remarcabila, din care fac parte Donna Reed si Lionel Barrymore, aceasta minunata poveste de Craciun este regizata de nemuritorul Frank Capra si ramane unul dintre filmele favorite ale tuturor timpurilor, atat in viziunea publicului, cat si in opinia criticilor de film.

“Miracle on 34th Street” este o alta capodopera cinematografica pe care nu ai voie sa o ratezi de sarbatori. Filmul, realizat in 1947 de regizorul si scenaristul George Seaton, aduce in discutie nevoia de Mos Craciun. O nevoie prezenta si in marele magazin “Macy” de pe Strada 34 din Manhattan, acolo unde Doris Walker il angajeaza pe Kris Kringle, care produce senzatie la parada anuala si devine mascota new-yorkezilor. Cea mai grea misiune a Mosului este sa o faca sa creada in el pe mica Susan, fiica lui Doris, educata in spiritul modern si lipsit de idealism. 

Cand seful magazinului provoaca internarea lui Kringle intr-o institutie de boli mintale, Fred Gailey, tanarul avocat logodit cu Doris, apeleaza la toate ajutoarele, pentru a demonstra in Justitie ca Mos Craciun exista. Mos Craciun, alias Kris Kringle, este personificat de actorul de origine britanica Edmund Gwenn.

 Pentru amatorii filmelor de actiune, una dintre cele mai reusite povesti de Craciun este “Jingle all the way – Goana dupa cadou” (1996), cu Arnold Schwarzenegger.

In timp ce multi se straduiesc sa le cumpere copiilor cadourile perfecte, altii nu sunt pregatiti sa intampine spiritul sarbatorilor de iarna. Fiind un om de afaceri prosper, care nu-si permite sa refuze clientii nici in ultimul moment, Howard Langston este din nou pe cale de a pierde o festivitate de premiere a fiului sau. Howard isi iubeste familia, dar se pare ca nu reuseste sa-si gaseasca suficient timp pentru sotia si pentru fiul lui, Jamie. Spre deosebire de vecinul lui, Ted, considerat “tatal perfect”.

Dar Howard este hotarat sa-si rascumpere greseala fata de Jamie cumparandu-i-l pe cel mai important personaj al anului: Turbo Man. Din pacate insa, ajunge sa se confrunte cu o mare problema: toate jucariile Turbo Man fusesera vandute inca de Ziua Recunostintei, iar ultimul exemplar ramas este revendicat de catre Myron, un postas cam nebun, care vrea sa-l cumpere pentru fiul sau. Urmeaza, evident, o strasnica lupta pentru titlul de “tatal perfect”. Iar Howard este hotarat sa invinga, orice s-ar intampla.

Fanii regretatului Paul Walker isi pot aminti de acesta cu placere de Craciun. Si nu din seria “Furios si Iute”, ci din “Noel“(2004), o drama cu accente de comedie, in care un grup de persoane incercate de greutati cauta intelegere si compasiune in mijlocul unor sarbatori de iarna singuratice.

Rose (Susan Sarandon) este o femeie divortata ce se afla in spital pentru a-si vizita mama, bolnava de Alzheimer ; in timp ce Rose isi doreste nespus inca o sansa de a-i spune mamei sale ca o iubeste, aceasta din urma nici nu o mai recunoaste. Mike (Paul Walker) este un ofiter de politie care a devenit obsesia unui barman batran, convins ca acesta este reincarnarea sotiei lui decedate. Mike este logodit cu frumoasa Nina ( Penelope Cruz), dar gelozia lui extrema si suspiciunile o fac pe Nina sa nu mai fie atat de doritoare sa se casatoreasca cu el. Jules este un tanar tulburat care are o singura amintire frumoasa legata de Craciun – atunci cand a ajuns la spital, unde petrecerea traditionala era in toi. El vrea sa retraiasca acea experienta si este dispus chiar sa se raneasca singur pentru acest lucru.

Vietile acestor new yorkezi singuratici se vor intersecta chiar in Ajunul Craciunului.

Sursa video: youtube.com