VREME CALDA, dar INSTABILA. Prognoza meteo pentru zilele urmatoare!

VREMEA MARTI SI MIERCURI. Marti VREMEA va fi calda, insa nu sunt motive de  bucurie prea mari, intrucat va deveni, treptat, in general instabila. In cursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari si ploi de scurta durata in zonele de deal si de munte, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

VREMEA IN ZILELE URMATOARE. Noaptea vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii relativ extinse in regiunile sudice precum si in zona Carpatilor Meridionali, unde se pot cumula cantitati de apa mai insemnate. Vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, fenomenele asociate instabilitatii atmosferice pot fi doar la nivel local. TEMPERATURILE maxime se vor incadra intre 19 si 26 de grade, usor mai mici pe litoral, iar cele minime intre 7 si 14 grade.

Citeste si: COD PORTOCALIU DE INUNDATII IN OPT JUDETE DIN SUDUL TARII

VREMEA IN BUCURESTI:

Marti, VREMEA va fi calda si in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza, cand vor fi conditii de ploaie slaba, de scurta durata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 23…24 de grade, iar cea minima de 9…10 grade.

VREMEA IN TARA:

VREMEA va fi calda, miercuri, dar va deveni treptat in general instabila. In cursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari si ploi de scurta durata in zonele de deal si de munte.  Noaptea vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii relativ extinse in regiunile sudice precum si in zona Carpatilor Meridionali, unde se pot cumula cantitati de apa mai insemnate. Vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, fenomenele asociate instabilitatii atmosferice pot fi doar la nivel local. TEMPERATURILE maxime se vor incadra intre 19 si 26 de grade, usor mai mici pe litoral, iar cele minime intre 7 si 14 grade.

Joi, norii sunt prezenti peste intreaga tara si pe arii extinse cad averse insotite de descarcari electrice. Vantul are si el rabufniri nervoase, cu precadere in sudul tarii, dar de scurta durata si in celelalte regiuni, fiind in principal asociate averselor. Prin urmare, temperaturile zilei, in scadere, vor fi de la 15…17 grade in estul tarii, pana la 23 in nord-vestul tarii.

VREMEA IN BUCURESTI: Si in Capitala, norii acopera cerul si aversele vin insotite de vant si, posibil, fenomene electrice. La amiaza temperatura va fi si aici in scadere fata de zilele precedente, aproximativ 18 grade se vor inregistra peste zi.

Vineri inca se mentine un oarecare grad de instabilitate atmosferica, norii prefera estul si sud-estul tarii, unde local mai cad averse, in general slabe cantitativ, dar insotite de vant mai alert si, posibil, cateva tunete si fulgere. Temperaturile zilei vor fi apropiate de cele normale la sfarsit de aprilie, de la 15 la 23 de grade la scara intregii tari. Pentru zilele de weekend, meteorologii anunta in continuare ploi locale, indeosebi in vestul si sudul tarii, dar si temperaturi ce se mentin in jurul celor normnale pentru aceasta perioada din an.

PROGNOZA METEO DE PASTE SI 1 MAI: VEZI CUM VA FI VREMEA IN APRILIE SI MAI

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro