CUM VA FI VREMEA de 1 MAI

Vremea va fi destul de schimbatoare in urmatoarele doua zile, iar de 1 Mai vor cadea cateva ploi. Vestea buna este ca mercurul din termometre arata cateva grade in plus fata de zilele trecute.

Joi, ploile se mai reduc, iar vremea se incalzeste putin in regiunile vestice, nordice si centrale, insa, la nivelul intregii tari, temperaturile raman tot scazute pentru data din calendar. Valorile termice maxime vor fi cuprinse intre 14 grade in estul Transilvaniei si 21 de grade in sudul Olteniei.

Cerul va fi acoperit de nori, iar dupa-amiaza si seara se vor semnala averse slabe la munte, in Transilvania si in zona deluroasa a Olteniei si Munteniei. In restul tarii va ploua doar izolat. Vantul va sufla cu ceva mai mulat putere in Moldova, estul Munteniei si Dobrogea.

In Bucuresti, temperaturile se mentin un pic mai scazute decat ar fi normal la sfarsitul lunii aprilie, cu o maxima de 18 grade. Cerul va fi noros, insa conditiile de ploaie sunt destul de reduse.

La Oradea, in timpul zilei, vor fi 18 grade, la Brasov 16 grade, la Cluj-Napoca 17 grade, la Constanta 18 grade, la Craiova 18 grade, la Bacau 18 grade, la Iasi 18 grade, iar la Timisoara 18 grade.

Vineri, de 1 Mai, vremea va fi obisnuita din punct de vedere termic, insa ramane destul de instabila atmosferic. Temperaturile maxime se vor incadra intre 16 grade in Delta Dunarii si estul Transilvaniei si 25 de grade in extremitatea sudica a Munteniei si Olteniei.

Se vor semnala ploi de scurta durata in zonele montane si de est, iar incepand cu orele dupa-amiezii precipitatiile se extind si in regiunile de vest, nord-vest si centru. Vantul va avea unele intensificari in nord-vest si in zonele de munte.

Sursa: ANM.RO