VREMEA in WEEK-END: VANT, PLOAIE si FRIG in toata ROMANIA

Sfarsitul de saptamana vine cu vreme mai rece decat ar fi normal pentru aceasta data din calendar. Soarele se ascunde total in spatele norilor aducatori de ploaie, iar vantul devine mai agitat, mai ales la munte.

Vineri, ploua local in regiunile nord-vestice si pe arii restranse in rest. In nordul Carpatilor Orientali, in cursul noptii, vor fi posibile si precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, iar maximele prognozate de meteorologi vor fi cuprinse intre 9 grade in nordul Moldovei si 17 grade in Banat si pe litoral.

In Capitala se anunta o zi rece de toamna. Ziua de vineri debuteaza cu cativa stropi de ploaie si norii nu se dau dusi nici la amiaza, cand mercurul in termometre nu va urca mai mult de 14-15 grade Celsius. Se vor inregistra maxime de 12 grade la Brasov, Cluj, Constanta si Craiova, 11 la Suceava, 16 la Baia Mare si Galati si cel mult 17 grade la Timisoara.

Sambata, vremea nu schimba prea mult registrul si tabloul meteo va fi similar: temperaturi mai scazute decat cele obinsuite pentru aceasta perioada a anului, cer innorat, ploi si vant agitat. In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros si va ploua, cu precadere seara si noaptea. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare. Mercurul nu trece de 12-13 grade.

Sursa foto: