VREMEA IN WEEKEND: Prognoza METEO pentru sambata si duminica

VREMEA IN WEEKEND. Meteorologii au anuntat vreme instabila pentru acest weekend, ploile urmand a ne da in continuare batai de cap. Doar pe litoral vremea va fi ceva mai buna si cu mai putine precipitatii. Daca sambata vom avea parte de ceva mai mult soare, duminica ploile vor cuprinde treptat intreaga tara.

VREMEA se strica efectiv incepand din noaptea de sambata spre duminica, iar temperaturile vor scadea semnificativ. Luni precipitatiile se vor imputina, insa cerul va ramane mai mult acoperit si abia de marti vom avea parte din nou de soare si de vreme ceva mai buna. Astfel, saptamana viitoare vom avea vreme relativ buna cel putin pana joi.

VREMEA IN TARA: In tara, vremea va fi in general instabila in zonele de deal si de munte, dar si in sud-vestul tarii, unde temporar innorarile se vor accentua si, in special dupa-amiaza si la inceputul noptii, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe areale restranse. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16…18 grade pe litoral si in depresiuni si 24…25 de grade local in Moldova si Muntenia, iar cele minime se vor incadra intre 3 si 13 grade. in orele diminetii, in partea de sud-est a teritoriului, izolat va mai fi ceata.

Vezi aici cum va fi vremea pana in iunie

CUM VA FI VREMEA SAMBATA

VREMEA IN BUCURESTI: Vremea va fi in general instabila in Capitala. Cerul va avea innorari, mai accentuate spre seara si noaptea, cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 21…22 de grade, iar cea minima de 11…13 grade.

VREMEA LA MARE: Vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil. Izolat se va semnala ceata, dimineata. Vantul se va intensifica usor si va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 18 grade, iar cele minime intre 10 si 12 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 14 si 16 de grade.

VREMEA LA MUNTE: Vremea va fi in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si, mai ales dupa pranz, local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. incepand din orele serii, gradul de instabilitate se va accentua iar aversele vor avea caracter torential. Se vor cumula local peste 25…30 l/mp, indeosebi in Muntii Banatului si Carpatii Meridionali. Izolat se va semnala grindina. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

CUM VA FI VREMEA DUMINICA

VREMEA LA MARE: Vremea va deveni instabila. Cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea. Pe arii extinse vor fi averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 18 grade, iar cele minime intre 10 si 12 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 14 si 16 de grade.

VREMEA LA MUNTE: Vremea va fi instabila si se va raci accentuat fata de ziua anterioara. Va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor depasi local 25…30 l/mp. in cursul noptii, in Carpatii Orientali si cei Meridionali, treptat, ploile se vor transforma in lapovita si chiar ninsoare. Vantul va prezenta intensificari temporare.