Vremea in weekend va fi rece. Vom avea parte de ploi si de vant

Weekend-ul vine cu vreme rece, soare putin si vant alert. Temperaturile se mentin mai mici decat cele normale pentru sfarsitul lunii septembrie, fiind cuprinse intre 12 grade in estul Transilvaniei si 22 de grade in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei.

Racoare va fi si in Capitala. Va fi innorat, dar nu va ploua. Vantul va sufla moderat si maximele nu depasesc 19 grade Celsius.

Se anunta o dimineata rece, cu bruma in depresiunile intramontane. La amiaza, isi face aparitia timid si soarele, care urca mercurul in termometre pana la 18 grade la Timisoara si Oradea, 16 grade la Cluj Napoca si Sibiu, 15 grade la Brasov si 13 grade la Miercurea Ciuc.

In sudul tarii, va fi vreme schimbatoare si pe arii restranse va ploua slab in prima parte a zilei, mai ales in sudul si estul Munteniei. Maximele ating 21-22 de grade la Craiova, 19 grade la Pitesti, 22 de grade la Giurgiu si 17 grade la Calarasi, Buzau si Braila.

In Dobrogea, va ploua si vantul va fi agitat. In aceste conditii, se vor inregistra doar 16 grade la Constanta si Tulcea. In Moldova, soarele isi face din cand in cand aparitia, insa norii vor domina tabloul termic. Vantul trece de moderat si maximele nu mai trec de 15 si 17 grade.

Saptamana se incheie cu vreme mai rece decat in mod obisnuit pentru finalul lunii septembrie in toate regiunile. Duminica, maximele nu mai depasesc 20 de grade si ploile cuprind majoritatea regiunilor. Ziua debuteaza cu 8-10 grade in Bucuresti. Pana la amiaza, termometrele nu vor reusi sa adune mai mult de 19 grade, valoare de altfel cu 3-4 grade sub cele normale pentru aceasta data din calendar.

Sursa foto: gandul.info