VREMEA PE 7 SI 8 IULIE: Cum va fi vremea in tara si la Bucuresti

VREMEA PE 7 SI 8 IULIE. Meteorologii anunta vreme frumoasa pentru zilele de luni si marti, cu temperaturi cuprinse intre 26 si 34 de grade, usor mai ridicate pentru partea de vest a tarii, acolo unde sunt sanse ridicate de instalare a disconfortului termic.

Prima zi a saptamanii aduce vreme caldurosa in marea majoritate a tarii, doar in zonele montane existand conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

In restul tarii cerul va fi senin, temperaturile fiind asemanatoare cu cele din weekend, 26-30 grade in jumatate de est a tarii si 28-34, in vest.

Marti, vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii cu maxime termice ce se vor incadra intre 25 de grade in Delta Dunarii si 34 de grade in Campia de Vest si Lunca Dunarii. Dupa-amiaza, in vestul si sud-vestul teritoriului se va atinge starea de disconfort termic, indicele temperatura-umezeala atingand local pragul critic de 80.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele innorari, ploi de scurta durata si descarcari electrice local in zona de munte si pe arii restranse in centru si nord-est.

Din orele serii instabilitatea atmosferica se va accentua in special in jumatatea de vest a ţarii, unde se vor semnala averse, ce vor avea izolat si caracter torential, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie. Pe spatii mici va cadea grindina si se vor inregistra cantitati de apa insemnate. Astfel de fenomene isi vor face aparitia si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse si la cote mai reduse. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade.

VREMEA LA BUCURESTI:

Luni, vremea va fi calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de 31…32 de grade, iar cea minima va fi de 18…19 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca spre 16 grade.