Vremea se raceste de luni. Vezi prognoza meteo pana miercuri

Vremea se va raci in urmatoarele trei zile, potrivit meteorologilor, care atrag atentia ca procesul de racire va incepe din vestul tarii si va cuprinde toata tara. Asadar vom avea parte de ploi pana miercuri.

Ploile vor incepe in a doua parte a zilei de luni si pana miercuri va ploua in toata tara. La munte sunt posibile cantitati mai mari de 25 de litri pe metrul patrat intr-un interval scurt de timp. Sunt posibile caderi de grindina si chiar vijelii, in special in Maramures, Crisana, Oltenia si Muntenia, dar si in Moldova si partea estica a Transilvaniei. Temperaturile vor scadea simtitor.

Se va inregistra si o scadere de temperatura, maximele urmand a atinge doar 25 de grade, iar in zonele montane vor scadea pana la 13 …17 grade. La munte sunt posibile chiar lapovita si ninsoare. De miercuri lucrurile se linistesc si revine vara in tara noastra.

In Bucuresti vremea va fi calda pe parcursul zilei de luni, desi maxima termica nu va depasi 26 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate spre seara, cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Pe litoral vremea va fi normala termic, cu un cer temporar noros in special spre seara si noaptea, cand trecator vor fi averse insotite de descarcari electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 23 de grade, iar apa marii va avea intre 18 si 21 grade.

Marti, vremea va fi racoroasa in vestul, nordul si centrul tarii unde maximele pornesc de la 14 grade in vestul tarii, pana la 20 de grade. In restul tarii vor fi maxime de 25 de grade, dar se vor semnala averse si descarcari electrice.

Miercuri vremea ceva mai rece decat temperaturile normale pentru aceasta perioada. Vor fi maxime de 16 grade la Cluj si 25 de grade la Giurgiu sau Tulcea. Sunt posibile innorari temporare si ploi in nordul si centrul tarii.

De joi se anunta vreme calda, poate chiar prea calda pentru aceasta perioada spre sfarsit de saptamana.

Foto: Mondo News