“Vulturii Negri” isi adjudeca un NOU TROFEU

 “Vulturii Negri”, echipa de fotbal a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, a obtinut un NOU TROFEU la competitia “Liga Tinerilor Fotbalisti”, a anuntat luni Primaria Sectorului 6.

Anul acesta, campionatul de fotbal dedicat copiilor din sistemul de protectie sociala s-a desfasurat in Parcul Crangasi, acolo unde s-au intalnit echipe ale directiilor de asistenta sociala din sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6, precum si echipele fundatiilor Parada si Metropolis.

Beneficiind de arbitrajul competent al unor arbitri delegati de Federatia Romana de Fotbal, competitia si-a desemnat castigatorii in urma unei finale disputate intre echipa “Vulturii Negri” si cea a DGASPC Sector 4.

Golgeterul competitiei, Marius Tache, un adolescent talentat, care a inscris nu mai putin de 19 goluri in cadrul partidelor disputate, provine din cadrul aceleiasi echipe campioane, potrivit surselor citate.

Organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, campionatul de fotbal si activitatile saptamanale de antrenament care il preced fac parte din programul de activitati sportive ”Liga Tinerilor Sportivi”, un proiect de traditie, cu scopul dezvoltarii micilor talente si prevenirii sau combaterii comportamentelor deviante la copii si adolescenti.

Destinat, initial, copiilor care stateau permanent sau temporar pe strada, programul “Liga Tinerilor Sportivi” a fost extins si la alte categorii de beneficiari, in special copii cu devianta comportamentala, aflati in risc de abandon scolar, risc de delincventa sau proveniti din familii marginalizate. Proiectul isi propune dezvoltarea micilor talente si atragerea copiilor cu probleme psiho-sociale in activitati sportive cu scop educativ si de modelare a comportamentului in colectivitate.

Citeste si: Un numar de 900 de femei vor primi instruire pentru un acces MAI USOR la piata muncii

Performanta sportiva constituie un obiectiv secundar in cadrul proiectului, importante sunt efectele participarii la acest program asupra conduitei copiilor (reluarea legaturii cu scoala, reintegrare familiala, evitarea recidivei pentru copiii delincventi etc).

Citeste si: “LA TEATRALE CU MATALE!”, la a VIII-a editie

Selectarea copiilor pentru participarea la competitii se face tinand cont de rezultatele scolare si de comportamentul copiilor in familie.

Toti participantii la competitia de duminica au primit TROFEE, diplome si premii constand in echipament sportiv si dulciuri.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6