Wall Street: Prețul Bitcoin va putea varia între 22.000 și 25.000 de dolari până la sfârșitul anului

Directorul firmei de cercetare a pieței financiare Fundstrat de pe Wall Street, Tom Lee, și-a reiterat poziția sa potrivit căreia Bitcoin (BTC) ar putea fi tranzacționat oriunde, de la 22.000 dolari la 25.000 de dolari până la sfârșitul anului, informează CNBC.

Lee a asigurat clar pentru reporteri că cea mai recentă estimare a sa pentru prețul Bitcoin de 22.000 de dolari nu denotă o dezmințire față de previziunile anterioare de 25.000 de dolari. Lee, un susținător notoriu al Bitcoin, este renumit pentru predicția sa din ianuarie când a declarat că Bitcoin va ajunge la 25.000 de dolari până la sfârșitul anului 2018, mai târziu spunând că în luna martie va ajunge la o sumă uluitoare de 91.000 de dolari până în 2020.

Vorbind la emisiunea “Squawk Box” de la CNBC, joi dimineață, Lee a apărut pentru prima oară că și-a întărit oarecum perspectiva ascendentă, spunând că “nu este în afara discuției că BTC ar putea depăși suma de 20.000 de dolari până la sfârșitul anului”. Lee și-a bazat raționamentul pentru noua estimare a corelației istorice dintre costurile Bitcoin și costurile de minare, pe care le estimează, până la sfârșitul anului, în jurul valorii de 9.000 de dolari pe monedă.

Citește și: BANCA CENTRALĂ DIN FILIPINE A ACREDITAT DOUĂ NOI BURSE DE SCHIMB A CRYPTO MONEDELOR

Revenind la CNBC joi după-amiază, Lee a clarificat rapid ceea ce el a considerat a fi o reacție exagerată la comentariile sale de dimineață, spunând că: “Cred că este prima dată când am auzit vreodată că cineva crede că ceva poate tripla este un comentariu nebunesc. Cred că am greșit puțin […] ceea ce am încercat să ilustrez a fost că […] aplicarea mediei istorice de 2 ori și jumătate a costurilor de minare ar însemna o valoare justă de peste 20.000 de dolari – aproximativ 22.000 de dolari. ” a adaugat: “încă mai credem ca Bitcoinul poate ajunge la 25.000 de dolari până la sfârșitul anului sau ceva de genul asta”.

Începând cu luna mai, Fundstrat și-a publicat analiza internă a relației dintre costurile de exploatare a BTC și performanța prețurilor, spunând că datele “s-au dovedit a fi un nivel fiabil de suport pe termen lung”.

Statisticile lui May au propus o medie istorică ușor mai scăzută față de cifra de astăzi, folosind o medie de costuri minime istorice de 1,8 ori, pentru a prevedea ca prețul Bitcoin să fie în jur de 36.000 de dolari până la sfârșitul anului 2019. Bitcoin tranzacționează în prezent la aproximativ 6.582 dolari.