Washingtonul confirma ca raidurile Rusiei in Siria au lovit un spital

Statele Unite au confirmat joi ca raidurile recente ale aviatiei ruse in Siria au provocat “daune colaterale” lovind un spital, asa cum au afirmat mai multe ONG-uri in ciuda dezmintirilor Moscovei, relateaza AFP, citata de Agerpres. 

“Avem informatii operationale… care ne fac sa credem ca aviatia militara rusa a lovit un spital”, a raspuns purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat John Kirby, intrebat de jurnalisti asupra unor eventuale “dovezi” in posesia guvernului american in legatura cu bombardamentele Rusiei asupra infrastructurilor medicale in Siria.

Joia trecuta, diplomatia rusa a negat ferm o informatie a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) cu sediul la Londra, potrivit careia un raid aerian al Moscovei a lovit un spital de campanie in provincia Idleb din nord-vestul Siriei si a facut 13 morti.

CITESTE SI: ARMATA SUA va sustine misiuni LA SOL in SIRIA si IRAK

In aceeasi zi a saptamanii trecute, o alta asociatie, Societatea medicala siriano-americana (SAMS), care lucreaza in Siria, a acuzat aviatia rusa ca a efectuat noua raiduri impotriva a cinci spitale si centre de ingrijire in regiunile controlate de rebelii sirieni, ucigand civili si personal medical, aminteste France Presse.

“Avem alte informatii operationale care ne conduc sa credem ca tintele Rusiei nu numai ca nu vizeaza Statul Islamic, dar provoaca daune colaterale si victime in randul civililor, inclusiv (asupra) infrastructurii civile”, a insistat Kirby.

CITESTE SI: Liderul al-Qaida din Siria a fost omorat duminica dimineata. Membrii gruparii au confirmat moartea acestuia

Purtatorul de cuvant american nu a fost mai precis si nu a dorit sa spuna daca informatiile de care dispune guvernul sau au fost transmise de partea rusa.

Sursa foto: russiatoday