WAWRINKA l-a invins pe NADAL si s-a calificat in SEMIFINALELE turneului de la ROMA

Tenismanul elvetian STANISLAS WAWRINKA l-a invins pe spaniolul RAFAEL NADAL, cu 7-6 (9/7), 6-2, vineri seara, in sferturile de finala ale turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la ROMA, dotat cu premii totale de 3.288.530 euro.

WAWRINKA (N. 8) este la a doua victorie consecutiva in fata lui NADAL, cap de serie nr. 4, dupa ce s-a impus in finala turneului Australian Open in 2014, cu 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

STAN WAWRINKA, care si-a adjudecat victoria dupa doua ore si 5 minute, este condus de iberic cu 12-2 la meciurile directe. In semifinale, WAWRINKA il va infrunta pe compatriotul sau ROGER FEDERER, al doilea favorit al turneului de la Foro Italico.

CITESTE SI: SIMONA HALEP a facut spectacol cu ALEXANDRA DULGHERU si s-a calificat in semifinale la ROMA 

Victoria reusita in fata lui NADAL, dupa ce elvetianul a salvat patru mingi de set in prima mansa, confirma revenirea de forma a lui WAWRINKA si pasa slaba prin care trece RAFAEL NADAL.

”Regele zgurei”, de sapte ori invingator la Roma, nu are decat un titlu in acest sezon, la Buenos Aires, iar saptamana trecuta a pierdut finala Mastersului de la Madrid.

CITESTE SI: SERENA WILLIAMS s-a RETRAS din turneul WTA de la ROMA 

Statutul de favorit al lui Nadal se clatina inaintea celui de-al doilea turneu de Mare Slem al anului, Roland Garros (24 mai-7 iunie), unde spaniolul s-a impus de noua ori in ultimele zece editii.

Cealalta semifinala de la Roma ii opune pe sarbul Novak Djokovic, principalul favorit, si pe spaniolul David Ferrer, cap de serie nr. 7.

Sursa foto: as.com