Website single-page, potrivit pentru afacerea ta?

Site-urile nu sunt toate la fel. In timp ce scopul de baza al unui website este de a comunica vizitatorilor mesajul dvs., asta nu inseamna ca site-ul dvs. are nevoie de mai multe pagini, bare laterale, formular de contact sau pagina Despre noi.

Important este ca vizitatorul sa inteleaga ceea ce vrea sa transmita site-ul dvs.Sa luam de exemplu un ziar cu prezenta online. Orice designer sau editor cu experienta va va spune acelasi lucru: prima pagina trebuie sa fie vazuta si inteleasa in termen de 3-4 secunde, pentru ca acesta sa se vanda bine la chioscul de ziare.

Titlul trebuie sa atraga atentia privitorului aproape instantaneu, ceea ce explica practica actuala de a scrie titluri acaparante, astfel incat oamenii vor cumpara ziarul mai mult din curiozitate.Website-urile single-page (cu o singura pagina) trec direct la subiect, sunt mai putin confuze, vizitatorul vede toate informatiile pe o singura pagina, iar costurile pentru hosting sunt mult mai mici. In plus, acesta se va incarca foarte repede.

Exista o multime de exemple in care anumite companii folosesc un site cu o singura pagina: in cazul in care nu exista mult continut, iar acesta este strans corelat; daca scopul site-ului, cum ar fi vanzarea unui anumit produs, este usor de atins cu singura pagina web; sau in cazurile in care un anumit element stilistic sau idee va arata mai bine pe o singura pagina.

Considerente majore ale unui site cu o singura pagina

1) Am mult continut?Nu este recomandat sa utilizati o singura pagina web in cazul in care aveti un site bogat in continut si care contine o multime de informatii diferite. In acest caz, cel mai bine ar fi sa optati pentru un website traditional, cu o structura pe mai multe pagini.

2) Continutul abundent este o parte importanta a strategiei dvs. de marketing?Vreti sa spuneti multe despre compania, produsul sau serviciul dvs.? Daca aveti un site de e-commerce, vindeti mai multe produse, iar procesul de vanzare este complex? Daca da, atunci un website traditional este din nou cel mai potrivit pentru dvs.

3) Incercati sa vindeti un anumit produs?Un site cu o singura pagina poate fi o solutie excelenta daca doriti sa vindeti un singur produs, cum ar fi o carte, o aplicatie, o tema de website, sau alte produse similare. Consumatorul va gasi rapid si simplu toate informatiile de care are nevoie.

4) Continut corelatDaca puneti o gramada de continut diferit pe o singura pagina web, atunci veti deruta vizitatorii. Daca aveti mai multe pagini care nu au legatura intre ele, atunci cel mai bine ar fi sa le separati. Simplitatea este cheia succesului unui website

.5) Cat de multe informatii se incadreaza intr-o pagina fullscreen?Nu toata lumea are monitor de peste 20 de inch. Laptop-urile, tabletele si chiar telefoanele mobile sunt cele mai uzuale dispozitive de acces la internet. Pentru cele din urma chiar este recomandat un site single-page, pentru o navigare cat mai usoara. Defilarea pe orizontala poate fi foarte eficienta pentru a include mai mult continut pe o singura pagina web.

6) Incorporati un slide showUn slide show poate fi ideal daca doriti sa includeti mai mult continut intr-un spatiu cat mai restrans.

7) Mai putin inseamna mai bineUn site de o singura pagina va obliga sa aveti informatii concise si la obiect, ceea ce nu poate decat sa bucure vizitatorii care nu au rabdare sa navigheze pe un site mai stufos.

8) Site-urile single-page sunt plasate mai bine in clasamentul GoogleO singura pagina are sanse mai mari sa ocupe un loc bun in clasamentul motorului de cautare Google. Ranking-ul va fi aplicat pentru tot site-ul, deoarece nu exista decat o singura pagina. Astfel, veti sta mai bine in clasamentul motoarelor de cautare, fapt care va poate aduce un trafic mai mare.

9) Calitatea continutului este foarte importantaAdesea, site-urile multiple-page sunt incarcate cu continut inutil, care induce in eroare privitorul si care va poate afecta reputatia. Cu un site single-page, veti putea sa acordati mai multa atentie calitatii continutului dvs.

10) Navigare usoara = vizitatori fericitiUn mare avantaj al site-urilor single-page il constituie navigarea usoara. Deoarece exista o singura pagina, vizitatorii se vor putea concentra mai bine pe continutul paginii si pot obtine mai usor informatiile pe care le doresc. Atunci cand un utilizator se pierde in navigarea unui site, acesta va renunta si va accesa un alt site pentru a obtine informatiile dorite.In concluzie, putem spune ca internautul modern este din ce in ce mai nerabdator. Viteza web creste in fiecare an, apar dispozitive din ce in ce mai sofisticate si mai mobile , iar oamenii vor sa profite de acestea pentru a obtine cat mai rapid si mai usor informatiile de care au nevoie de pe Internet.