Weekend aglomerat la mare! Aproape 200.000 de turisti fac plaja in statiunile de pe litoral

litoral-mamaia

Weekend aglomerat pe litoralul romanesc. Aproape 200.000 de turisti se afla, in acest sfarsit de saptamana, in statiunile de la malul marii, fiind dealtfel primul weekend cand hotelurile sunt ocupate la capacitate maxima.

Cele mai aglomerate statiuni sunt Mamaia, Costinesti, Vama Veche si Eforie Nord, in hotelurile si pensiunile de aici fiind aproape imposibil sa mai gasesti un loc de cazare.

Majoritatea turistilor au ajuns inca de vineri, iar sambata au iesit dis-de-dimineata la plaja. Este pentru prima data cand sezlongurile s-au inchiriat chiar si cu o saptamana inainte, in special in statiunea Mamaia, unde afluxul de turisti este foarte mare. 

La noapte, turistii vor putea alege dintr-o multitudine de cluburi, care promit distractie maxima pana dimineata. Cei care nu prefera cluburile, pot alege o seara muzicala la una dintre terasele de pe litoral, unde pot lua si cina. 

Insa nu toti romanii iubesc marea. Si statiunile montane sunt destul de aglomerate, pe Valea Prahovei, gradul de ocupare fiind de 60%. 

PE DN1 PLOIESTI – BRASOV TRAFICUL ESTE AGLOMERAT

Centrul INFOTRAFIC a informat, sambata dimineata, ca traficul auto pe DN1 Bucuresti – Brasov se desfasoara ingreunat, in coloana, atat pe raza oraselor prahovene Comarnic si Busteni, cat si in zona lucrarilor de pe Centura de Vest a municipiului Ploiesti (kilometrul 62).

Conducatorii auto care intentioneaza sa ajunga la Brasov sunt sfatuiti de politisti sa foloseasca ruta alternativa DN1A Ploiesti – Cheia – Sacele. De asemenea, pentru evitarea tronsonului pe care se executa lucrari, se recomanda deplasarea prin interiorul municipiului Ploiesti.

Foto: Mondo News