WEST HAM UNITED v ASTRA GIURGIU 0-1 (la general 1-2) / Campioana produce SURPRIZA si se CALIFICA in grupele EL

ASTRA GIURGIU spera la calificare in grupele Europa League dupa remiza, 1-1, inregistrata in urma cu o saptamana pe arena Marin Anastasovici in fata “ciocanarilor” de la WEST HAM UNITED. Girgiuvenii vor avea o misiune dificila pe Stadionul Olimpic din Londra in returul  PLAY-OFF-ului EUROPA LEAGUE. Partida va incepe la ora 21.45 si va fi transmisa in direct pe Eurosport 1.

UPDATE 23.45ASTRA GIURGIU, campioana din LIGA I, a produs surpriza si s-a calificat in grupele Europa League dupa ce s-a impus pe terenul CIOCANARILOR de la WEST HAM UNITED, scor 1-0, gratie reusitei semnate de TEIXEIRA in minutul 45. Apoi, cu un Silviu Lung Jr. aflat intr-o zi excelenta, giurgiuvenii au reusit sa reziste in fata englezilor, care erau favoriti la calificare.

In prima mansa, scorul a fost egal, 1-1. Este pentru al doilea an consecutiv cand ASTRA GIURGIU o elimina pe WEST HAM UNITED din Europa League, giurgiuvenii devenind o bestia nera pentru SLAVEN BILIC si elevii sai. ASTRA GIURGIU isi va afla adversarele din grupele Europa League vineri de la ora 14:00.

UPDATE 21.21: ECHIPELE de START:

WEST HAM UNITED: Randolph – Byram, Reid, Ogbonna, Burke – Nordtveit – Gokhan Tore, Obiang, Kouyate, Antonio – Calleri. Antrenor: Slaven Bilic. 
ASTRA GIURGIU: Lung – Sapunaru, Geraldo, Fabricio, Morais – Ionita, Seto, Lovin, Teixeira  – Niculae, Alibec. Antrenor: Marius Sumudica

Singura absenta importanta din lotul ASTREI este cea a lui BOUDJEMAA, mijlocasul fiind incert din cauza unei accidentari. De cealalta parte, Slaven Bilic are mari batai de cap pentru ca infirmieria ciocanarilor este plina, vedetele Ayew, Caroll, Feghouli si Creswell fiind accidentate in timp ce Lanzini este incert pentru meciul din aceasta seara.

Cele doua echipe s-au intalnit si in editia trecuta de Europa League, ASTRA GIURGIU reusind sa o elimine pe WEST HAM UNITED in turul trei preliminar, dupa 2-2 in deplasare si 2-1 acasa. Inaintea confruntarii cu ASTRA GIURGIU, echipa lui Slaven Bilic a obtinut prima victorie din actual sezon de Premier League, 1-0 pe teren propriu cu Bournemouth, dupa ce in partida de debut a pierdut cu Chelsea, scor 2-1.

In schimb, ASTRA GIURGIU traverseaza o perioada dificila, fiind invinsa de CFR Cluj, scor 5-1, in etapa a V- a Ligii 1. Englezii sunt la al patrulea duel cu o formatie romaneasca. In sezonul 1980/1981, in turul 2 al Cupei Cupelor, WEST HAM UNITED a eliminat-o pe Politehnica Timisoara (4-0 acasa, 0-1 in deplasare).  In sezonul 1999/2000 al Cupei UEFA, “ciocanarii” au jucat impotriva Stelei, ros-albastrii calificandu-se mai departe dupa 2-0 la Bucuresti si 0-0 la Londra.

WEST HAM UNITED v ASTRA GIURGIU (Echipe probabile):

WEST HAM UNITED: Adrian – Byram, Reid, Collins, Antonio – Kouyate, Noble – Tore, Calleri, Valencia – Fletcher. Antrenor: Slaven Bilic.
ASTRA GIURGIU: Silviu Lung Jr. – Vangjeli, Fabricio, Geraldo, Morais – Lovin, Sapunaru – Ionita II, Teixeira , Seto – Alibec. Antrenor: Marius Sumudica.

STADION: Olimpic (Londra)
ARBITRI: MANUEL GRAEFE – MIKE PICKEL, HOLGER HENSCHEL. REZERVA: HARM OSMERS (toti din Germania)

Sursa foto: uefa