WESTERN UNION a reluat transferurile de bani catre GRECIA

WESTERN UNION a reluat luni SERVICIILE SALE DE TRANSFERURI DE BANI in GRECIA, permitand clientilor din aceasta tara sa primeasca FONDURI DIN STRAINATATE, transmite Reuters.

Cea mai mare COMPANIE DE TRANSFERURI DE BANI DIN LUME a anuntat ca aproximativ 270 din cele 1.000 de sedii au fost REDESCHISE, iar banii primiti de la clienti nu sunt afectati de restrictiile asupra miscarilor de capital impuse de autoritatile elene.

Decizia Western Union vine dupa adoptarea unei legi in Grecia care permite companiilor ce ofera servicii de transferuri de bani sa REIA OPERATIUNILE in anumite conditii.

CITESTE SI: GRECIA: Troica finantatorilor a revenit la ATENA. Au aparut deja primele CONTRADICTII

In 29 iunie, Guvernul elen a inchis bancile si a impus RESTRICTII ASUPRA MISCARILOR DE CAPITAL, in contextul retragerilor masive de fonduri din banci de catre deponentii ingrijorati de intreruperea discutiilor dintre Grecia si creditorii sai internationali. Bancile grecesti si-au redeschis portile pe 20 iulie, dar au ramas in vigoare, cu unele relaxari, restrictiile asupra miscarilor de capital. Limita maxima a fondurilor care pot fi retrase de la bancomat este fixata la 420 de euro pe saptamana, in loc de 60 de euro pe zi pana in prezent, pentru a evita formarea de cozi la ATM-uri.

Si Western Union a renuntat la transferurile de bani din 29 iunie si dupa o saptamana a reluat serviciile de transfer bancar direct, permitand retragerea a 60 de euro pe zi.

Reprezentantii UE, BCE si FMI negociaza saptamana aceasta cu autoritatile de la Atena conditiile pentru acordarea celui de-al treilea pachet de asistenta financiara, in valoare de pana la 86 miliarde de euro (93 miliarde de dolari). Negocierile tehnice sunt asteptate sa se finalizeze in 12 august si acordul final pana in 18 august.

Sursa foto: incomemagazin