Will Smith a dezăluit de ce a refuzat să joace în “Matrix”. Motivul recunoscut după ani de zile! Video

Will Smith a dominat box-office-ul în anii ’90 datorită unor filme precum “Bad Boys”, “Independence Day” și “Men în Black”. Cu toate acestea, actorul nu a acceptat toate ofertele pe care le-a primit, iar faptul că a refuzat “The Matrix” este unul extrem de cunoscut.

“După ce am făcut Men în Black, au apărut frații Wachowski, care mai regizaseră un singur film înainte. Mi-au prezentat ideea pentru Matrix și, după cum au dovedit deja, au venit cu ceva genial”, a povestit Will Smith.

“Din păcate, când am vorbit eu cu ei, au insistat mult pe efecte. Mi-au zis ceva de genul ‘imaginează-ți că te lupți cu cineva și sări și te oprești în mijlocul săriturii. Oamenii vad 360 cum ești oprit în mijlocul săriturii și noi o să inventăm niște camere care o să te surprindă când te oprești în aer’. N-am înțeles nimic”, a mai spus Will Smith.

Citește și: PREMII OSCAR 2019. MOTIVUL PENTRU CARE DWAYNE “THE ROCK” JOHNSON A REFUZAT SĂ PREZINTE CEREMONIA

În cele din urmă, după refuzul său, Keanu Reeves a primit rolul principal, iar toată franciza s-a transformat într-o serie iconică, ce a schimbat pentru totdeauna felul în care sunt făcute filmele.

Will Smith spune că nu regretă decizia pe care a luat-o atunci pentru că rezultatul final a fost unul fabulos, cu un succes fantastic: “Keanu Reeves a fost perfect. Laurence Fishburne a fost perfect. Dacă aș fi acceptat eu rolul, Morpheus nu ar fi fost negru pentru că eu sunt negru”, a adăugat Smith.
“Dacă îmi amintesc bine, se gândeau să-l ia pe Val Kilmer. Deci eu aș fi fost Neo, iar Val Morpheus. Am fi stricat Matrix, cred că v-am făcut tuturor o favoare”.

Sursa traducere: filmnow.ro