WILLIAM BRINZA, pus sub CONTROL JUDICIAR. BUNURILE fostului deputat au fost puse sub SECHESTRU. UPDATE

Fostul candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 WILLIAM BRANZA a fost saltat, joi, de procurorii DIICOT si dus la sediul institutiei amintite pentru a fi audiat intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA in care este implicata si mama acestuia

UPDATE 17.36: Fostul deputat WILLIAM BRINZA a declarat la iesirea de la DIICOT, dupa ce a fost pus sub CONTROL JUDICIAR intr-un dosar in care este cercetat alaturi de fratele sau, ca are sechestru pe bunuri, precizand ca nu este vinovat si ca s-ar putea ca anchetatorii sa fi facut o confuzie.

WILLIAM BRINZA, fost candidat la presedintie, a spus ca a fost audiat de procurorii DIICOT, dar ca nu poate da multe detalii despre ancheta. El a precizat ca procurorul care-l ancheteaza este echilibrat si ca, in perioada urmatoare, va depune la acesta o serie de documente care sa dovedeasca nevinovatia sa.

Fostul deputat a adaugat ca in acest dosar, din 2013, in care a fost vizata si mama sa, lui i se imputa ca ar fi luat legatura cu “niste persoane” pe care nu le-a cunoscut vreodata.

WILLIAM BRINZA a spus ca i s-a pus sechestru asigurator pe toate bunurile personale, dar nu a putut preciza daca toate aceste bunuri se ridica la suma constatata drept prejudiciu, de aproape un milion de euro.

El a precizat ca, din 2004 pana in prezent, nu a mai avut treaba cu nicio firma, ci doar cu cabinetul sau de avocatura, cu atat mai mult nu a avut legatura cu presupuse firme “fantoma”. WILLIAM BRINZA a mai aratat ca firma in care era asociat cu mama sa a avut tot timpul activitate si nu putea fi incadrata in randul firmelor “fantoma”.

 UPDATE 16.19: WILLIAM BRANZA a fost pus sub CONTROL JUDICIAR, dupa ce a fost audiat de procurorii DIICOT intr-un dosar in care este suspectat de evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat, potrivit postului B1 TV.

Procurorii DIICOT efectueaza si o serie de PERCHEZITII inclusiv la domiciliul lui WILLIAM BRANZA. In acest dosar, prejudiciul estimat de procuroi este unul urias, 25 de milioane de euro.

WILLIAM BRANZA este acuzat de EVAZIUNE FISCALA, dar si de constituire de GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT, iar procurorii DIICOT au dispus si punerea sub SECHESTRU a averii acestuia. 

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul.ro