WIMBLEDON 2017: SIMONA HALEP, ELIMINATA din SFERTURILE de FINALA si locul 1 WTA mai asteapta

HALEP v KONTA. In sferturile de finala ale turneului de GRAND SLAM de la WIMBLEDON, SIMONA HALEP o va intalni, marti in jurul orei 18.00, pe favorita gazdelor, britanica JOHANNA KONTA, ocupanta locului 7 in clasamentul WTA. JOHANNA KONTA conduce cu scorul de 2-1 in intalnirile directe cu SIMONA HALEP. Partida se va disputa pe arena centrala si va fi transmisa, in direct, pe Eurosport.

UPDATE 3Finalul meciului dintre SIMONA HALEP si Johanna Konta a fost marcat de un gest nesportiv al suporterilor britanici.

La ultimul punct al meciului, Simona Halep a trimis in fileu dupa ce a fost vizibil deranjata de zgomotele scoase de fanii britanici. Cand se pregatea sa returneze, linistea de pe terenul central a fost perturbata de un zgomot puternic. Dupa ce Simona a trimis in fileu, nimeni nu a stiut pentru cateva secunde ce se va intampla. Johanna Konta a crezut ca punctul se va repeta deoarece Simona a gresit evident din cauza zgomotelor, insa sportiva noastra a acceptat infrangerea si a venit la fileu sa o felicite pe Konta. Daca Simona n-ar fi acceptat infrangerea, punctul s-ar fi putut repeta.

“A urlat o femeie, nici nu stiam ce se intampla. Nu mi-am dat seama ce s-a intamplat exact. A fost o reactie… Poate ca nu a fost tocmai ok pentru adversara”, a spus Konta dupa meci despre acest incident.Reactia Simonei este diametral opusa celei pe care Konta a avut-o la ultima intalnire directa de la FED CUP. Atunci, britanica a inceput sa planga si a iesit de pe teren, sustinand ca fanii romani sunt prea galagiosi.

UPDATE 2: Johanna Konta a tras de timp in mod repetat in setul decisiv al meciului cu Simona Halep, insa arbitrul Kader Nouni nu a intervenit si nu a pedepsit-o pe britanica. Statisticile oficiale furnizate de organizatori in timpul meciului au aratat ca Johanna Konta a incalcat in mod repetat timpul regulamentar dintre puncte, cand servea.

Conform statisticilor, Johanna Konta petrecea in medie 27 de secunde intre puncte, cu sapte peste perioada permisa de regulament. Ca o comparatie, Simona petrecea in medie 17 secunde si respecta prevederile. Regulamentul prevede ca, in aceste cazuri, jucatoarea trebuie mai intai avertizata verbal, iar apoi depunctata, insa arbitrul Kader Nouni nu a intervenit.

Nouni le este cunoscut fanilor din Romania dupa ce a tolerat tragerile de timp repetate ale Mariei Sharapova din finala cu Simona Halep de la Roland Garros 2017. De altfel, pe durata meciului cu Simona Halep si Johanna Konta romanca a fost nevoita sa ceara challenge la mai multe mingi vazute de arbitri impotriva sa si aproape de fiecare data a avut castig de cauza.

UPDATE 1: SIMONA HALEP v JOHANNA KONTA 7-6, 6-7, 4-6

SIMONA HALEP a reusit sa-si treaca in cont primul set dupa ce atat ea cat si adversara sa au reusit sa-si faca serviciul, cu o singura exceptie, break-rebreak. In tie-break, cu exceptia unei duble greseli de la 3-1, SIMONA HALEP a jucat incredibil: s-a deplasat, a returnat o minge in plus, a fost agresiva cand a trebuit, a returnat cu mult topspin si facut-o pe JOHANNA KONTA sa greseasca mai mult. A avut un joc mai ingrijit si a castigat tie-break-ul de-o maniera categorica: 7-2.  Primul set a durat 51 de minute. 

In setul al doilea ne incearca senzatia de deja-vu, atat SIMONA HALEP si JOHANNA KONTA reusind sa-si faca serviciul. Si din nou avem tie-break. Insa, de aceasta data, lucrurile din teren au tinut asistenta cu sufletul la gura, iar SIMONA a cedat pe final, 5-7,  iar KONTA a revenit in meci si vom avea set decisiv. Setul al doilea a avut o durata de 59 de minute.

JOHANNA KONTA a cerut o pauza si intarzie la vestiare. Arbitrul Kader Nouni este la fel de indulgent cu favorita gazdelor de astazi asa cum a fost si cu Maria Sharapova in 2014…..

In setul al treilea, SIMONA HALEP si JOHANNA KONTA au mers umar la umar doar pana in ghemul al cincilea cand, jucatoarea britanica a reusit break-ul. Campioana noastra a parut din ce in ce mai obosita si, pe alocuri, afectata de miza partidei dar si de presiunea pusa de spectatorii prezenti in tribunele arenei centrale de la Londra. KONTA si-a facut serviciul pana la final si s-a impus in decisiv cu 6-4 si va merge in semifinale.

JOHANNA KONTA o va intalni, in semifinalele turneului de GRAND SLAM de la WIMBLEDON pe veterana VENUS WILLIAMS, sportiva de peste ocean reusind sa treca, tot astazi, in doua seturi, de revelatia Jelena Ostapenko. 

STIRE INITIALA

SIMONA HALEP a vorbit despre partida cu JOHANNA KONTA din sferturile de finala ale turneului de GRAND SLAM de la WIMBLEDON. SIMONA HALEP a declarat ca va intalni o adversara dificila, dar pe care e convinsa ca o poate invinge.”Am simtit mereu cand am jucat contra ei ca am un joc ca s-o domin, chiar daca ea joaca destul de agresiv, insa pe iarba nu stiu ce va fi. Este o jucatoare dificila, o jucatoare puternica. Incerc sa-mi pastrez ritmul la serviciu, sa intru in retur si sa fiu puternica pe picioare. Daca ma misc bine, cred ca am o sansa in plus. Joaca foarte aproape de baseline. E agresiva. Serveste bine. Cred ca e o jucatoare buna la toate capitolele”, a spus SIMONA HALEP, citata de Treizecizero.

La randul ei, JOHANNA KONTA a prefatat partida de astazi cu SIMONA HALEP. “Am jucat de doua ori cu ea in acest an, la Miami si apoi in FED CUP. Cred ca ne cunoastem destul de bine. Este intr-o forma foarte buna, joaca foarte, foarte bine! Abia astept sa joc cu ea, este o provocare pentru mine. Abia astept sa joc cu o sportiva care evolueaza atat de bine. Voi intalni o adversara foarte puternica, insa mintea mea este doar la acel meci. Va fi o adevarata batalie in care voi da totul”, a spus JOHANNA KONTA intr-o conferinta de presa.

SIMONA HALEP este doar la o singura victorie de un salt pe locul 1 WTA.

Sursa foto: prosport.ro