WIMBLEDON 2017: SIMONA HALEP S-A CALIFICAT in SFERTURILE de FINALA

SIMONA HALEP – VICTORIA AZARENKA. Romanca SIMONA HALEP, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, joaca astazi in optimile de finala ale turneului de GRAND SLAM de la Wimbledon, in jurul orei 15.30. Partida va fi transmisa, in direct, de postul de televiziune Eurosport 1.

UPDATE: SIMONA HALEP a castigat duelul cu VICTORIA AZARENKA, scor 7-6 (3), 6-2, si si-a asigurat un loc in sferturile de finala ale turneului de GRAND SLAM de la WIMBLEDON. SIMONA HALEP si-a trecut in cont primul set dupa 53 de minute de mare lupta cu VICTORIA AZARENKA. Un prim set in care jocul SIMONEI a lasat de dorit insa campioana noastra si-a spalat toate pacatele in tie-break acolo unde nu am avut emotii, 7-6.

In setul doi, SIMONA HALEP a pornit ca din pusca si, dupa numai 8 minute de joc si un break, tabela indica 3-0 la ghemuri in favoarea romancei. In ghemul al patrulea lucrurile s-au schimbat, acesta fiind cel mai lung al partidei, pe serviciul AZARENKAI, castigat tot de SIMONA HALEP. Apoi constanteanca si-a facut serviciul iar scorul a devenit 5-0. A urmat un prim moment de relaxare pentru SIMONA HALEP si AZARENKA si-a trecut in cont primul ghem al setului doi, 5-1. Apoi, AZARENKA a salvat o minge de meci si a reusit si un prim break si scorul a devenit 5-2. SIMONA HALEP si-a revenit, a reusit rebreak-ul si s-a calificat in sferturile de finala. 

SIMONA HALEP o va intalni in sferturi pe favorita gazdelor, britanica JOHANNA KONTA.

STIRE INITIALA

Meciul SIMONEI HALEP cu VICTORIA AZARENKA (Belarus), fosta locul 1 WTA, situata acum pe pozitia 683, este al doilea de pe terenul 2. Inaintea partidei dintre SIMONA HALEP si VICTORIA AZARENKA, de la ora 13.30, va avea loc intalnirea Angelique Kerber (Germania, nr.1) – Garbine Muguruza (Spania, nr.14).

Tot luni, perechea Monica Niculescu/Hao-Ching Chan (Romania/Taiwan), cap de serie numarul 9, va evolua pe terenul 16, in ultimul meci, impotriva cuplului Beatriz Haddad Maia/Ana Konjuh (Brazilia/Croatia), in optimi de finala la dublu feminin. Perechea Florin Mergea/Aisam-Ul-Haq Qureshi (Romania/Pakistan), cap de serie numarul 14, va juca, luni, in primul meci de pe terenul 17, de la ora 13.30, impotriva cuplului Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia), cap de serie numarul 4, in optimi de finala la dublu masculin.

De-a lungul timpului, SIMONA HALEP si VICTORIA AZARENKA s-au intalnit de trei ori, scorul fiind 2-1 pentru Vika: 

2015, US Open (hard): 6-3, 4-6, 6-4 pentru Halep.
2012, Linz (hard): 6-1, 6-1 pentru Azarenka. 
2012, Doha (hard): 6-3, 6-1 pentru Azarenka.

SIMONA HALEP, locul doi mondial, va deveni dupa turneul de la Wimbledon, cand Serena Williams va iesi din top 10, jucatoarea activa cu cele mai multe saptamani consecutive intre primele zece clasate, informeaza wtatennis.com, potrivit News.ro. SIMONA HALEP a intrat in top 10 la 27 ianuarie 2014 si dupa terminarea turneului de la Wimbledon se va afla in a 182-a saptamana intre primele jucatoare ale lumii.

De cand a ajuns in top 5, in primavara anului 2014, SIMONA HALEP a petrecut doar noua saptamani sub aceasta linie. De sapte saptamani, romanca este in top 4. SIMONA HALEP se afla intre primele zece jucatoare ale lumii de 276 de saptamani.

Americanca Serena Williams este insarcinata si nu a mai jucat din ianuarie, cand a castigat turneul Australian Open. Williams va iesi din top 10 pentru prima data dupa aprilie 2012.

Sursa foto: sport