Wimbledon 2018. Drama neștiută și bine ascunsă a lui Rafael Nadal: S-a terminat, gata!

Wimbledon 2018. Rafael Nadal este favoritul 2 al turneului de Grand Slam de pe iarba londoneză după victoria de la Roland Garros. Însă puțini știu că putea să nu mai ajungă aici.

Lui Rafael Nadal i s-a spus în 2005 că nu va mai putea juca tenis după ce suferise o accidentare, susține unul dintre antrenorii săi, Francisco Roig.

Rafael Nadal se află din nou în fruntea clasamentului ATP după ce a început anul cu dureri la coapsă. Spaniolul a fost nevoit să se retragă de la Australian Open din cauza durerilor, iar apoi a absentat de la Indian Wells și Miami înainte de a reveni pe zgura, acolo unde și-a adjudecat cel de-al 11-lea titlu la Roland Garros. Această revenire pare o nimica toată pe lângă greutățile pe care ibericul le-a întâmpinat în 2005.

Antrenorul sau, Roig, susține că lui Nadal i s-a spus că nu va mai putea să joace sportul pe care-l iubește atât de mult și pentru care a făcut atâtea sacrificii. “Primul lucru pe care trebuie să-l spun este că mă simt privilegiat să lucrez cu Rafa, este un adevărat fenomen, unul dintre cei mai buni sportivi din istorie. Îmi amintesc când i s-a spus în 2005 că nu va mai putea juca tenis din cauza unei probleme la picior, s-a recuperat și priviți-l acum… a acumulat deja 15 ani în elită tenisului mondial”.

Citește și: CM RUSIA 2018. UN FOTBALIST ȘI-A ANUNȚAT RETRAGEREA LA DOAR 23 DE ANI! MOTIVUL ESTE INCREDIBIL

Rafael Nadal a vorbit despre cuvintele medicilor cu privire la accidentarea de la picior din 2005 în autobiografia sa. Doctorii au descoperit o problema destul de gravă la piciorul stâng imediat după victoria ibericului în cinci seturi în fața lui Ivan Ljubicic la Madrid. Unchiul sau, Toni Nadal, care i-a fost lui Rafa alături pe tot parcursul carierei, a dezvăluit la începutul acestui an obstacolele pe care nepotul său a fost nevoit să le depășească pentru a continuă să evolueze în competiții.

“Specialistul la care ne-am dus atunci ne-a spus că s-a terminat pentru Rafael. Cariera lui era pe marginea prăpastiei. Ei bine, în 2005 Rafael a trebuit să trăiască în constantă durere. Pe atunci, de abia puteam termina sesiunile de antrenament pe care ni le programam. De cele mai multe ori era nevoie să ia analgezice pentru că durerea se înrăutățea pe măsură ce juca tenis”, a mai spus unchiul lui Rafa, Toni.

Sursă foto: BBC