Wimbledon 2019. Simona Halep revine și o spulberă pe Zhang! Declarația superbă a chinezoaicei

Wimbledon 2019. Simona Halep a reușit, marți, să se califice pentru a doua oară în semifinalele turneului de Grand Slam găzduit de iarba londoneză. Halep s-a impus cu 2-0 la seturi în fața chinezoaicei, Shuai Zhang, 7-6 (4), 6-1. Partida a durat 1 oră și 28 de minute.

Update 3: Shuai Zhang a impresionat la conferinţa de presă de după înfrângerea cu Simona Halep. Chinezoaica a vorbit la superlativ de compatrioata noastră, pe care o consideră un adevărat model.

“Poţi vedea în ochii ei ce persoană plăcută este. Am bătut-o de două ori şi cu toate acestea s-a comportat impecabil, a fost atât de bună cu mine şi mi-a dat sfaturi. Îmi place şi pentru faptul că încearcă să îşi ajute ţara cât mai mult. Chiar dacă e obosită, joacă alături de românce la dublu. Alte fete nu fac aşa ceva, se concentrează doar pe simplu. Simona încearcă din răsputeri să îşi ajute ţara şi asta mă impresionează la ea. Este un erou în toată România. Aţi văzut meciul de Fed Cup, din semifinale? Cum a luptat? Chiar dacă România a pierdut, a fost un exemplu. De asta o plac atât de mult şi o respect. Chiar avem nevoie de oameni ca ea în tenis să ne fie modele”, a spus Zhang în conferinţa de presă de după partidă.

Update 2: Simona Halep va juca în semifinale împotriva Elinei Svitolina. Partida va avea loc joi, ora nefiind încă stabilită.Ucraineanca a trecut în sferturi, scor 7-5, 6-4 de o altă revelaţie a turneului, Karolina Muchova.

Meciurile directe Halep – Svitolina:

2019 – Qatar Open (semifinale): Victorie Halep 6-3, 3-6, 6-4

2018 – Roma (finală): Victorie Elina Svitolina 6-0, 6-4

2017 – Turneul Campioanelor: Victorie Elina Svitolina 6-3, 6-4

2017 – Rogers Cup (semifinale): Victorie Elina Svitolina 6-1, 6-1

2017 – Roland Garros (sferturi): Victorie Simona Halep 3-6, 7-6, 6-0

2017 – Roma (finală): Victorie Elina Svitolina 4-6, 7-5, 6-1

2013 – Turneul Campioanelor de la Sofia: Victorie Simona Halep 6-1, 6-1

Update: “Am luptat din greu in primul set, chiar daca am fost condusa cu 4-1. Stiam ca va lovi foarte tare. Am mai jucat cu ea si stiam ca va fi greu. Azi m-am gandit ca trebuie sa fiu si eu puternica si sa dau totul. Am energie, ma simt destul de bine, proaspata, sanatoasa. Cred ca joc cel mai bun tenis al meu pe iarba in acest sezon. Nu ma voi uita la meciul adversarelor, ma voi pregati singura sa fiu gata pentru semifinale. Am timp de recuperare”, a declarat Simona Halep  la EuroSport imediat după finalul partidei.

Știre inițială

Simona Halep nu a început foarte bine setul I, însă de la scorul de 4-1 la ghemuri în favoarea jucătoarei din China, campioana noastră a revenit senzațional și a dus setul în tie-break. Halep s-a impus în stil de mare campioană și a trecut în avantaj pe tabelă după 58 de minute de joc spectaculos.

Citește și: WIMBLEDON 2019. A FOST ANUNȚATĂ ORA PARTIDEI DINTRE SIMONA HALEP ȘI SHUAI ZHANG DIN SFERTURILE DE FINALĂ

În setul al doilea, Simona Halep a început furtunos și, după numai 20 de minute a reușit să conducă cu 4-1 la ghemuri. Apoi până la 6-1 nu a mai fost decât un pas și Simona Halep s-a calificat, pentru a doua oară, în semifinale la Wimbledon. Prima oară reușise această performanță în 2014, atunci ea fiind învinsă de Eugenie Bouchard.

Simona Halep a restabilit egalitatea în palmaresul direct cu Shuai Zhang, 2-2. Simona s-a impus în 2012 și azi la Wimbledon, în timp ce Zhang s-a impus de două ori în 2016, la Australian Open și Beijing.

În semifinale, Halep va întâlni învingătoarea partidei dintre Elina Svitolina si Karolina Muchova. 588.000 de lire sterline și 780 de puncte în clasamentul WTA și-a asigurat Simona Halep odată cu calificarea în semifinalele Grand Slam-ului din capitala Angliei.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa foto: WTA