Wimbledon 2019. A fost anunțată ora partidei dintre Simona Halep și Shuai Zhang din sferturile de finală

Wimbledon 2019. Simona Halep s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam găzduit de iarba londoneză. Simona a trecut în două seturi, 6-3, 6-3 de revelația acestui turneu, americanca de numai 15 ani, Cori Gauff.

Update 2: Simona Halep, locul 7 WTA, va evolua cu jucătoarea chineză Shuai Zhang, poziţia 50 WTA, marţi, de la ora 15.00, în sferturile de finală de la turneul de la Wimbledon, potrivit News.ro. Meciul este primul programat pe terenul 1 și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport.

Update:  „Sunt foarte fericită că am ajuns din nou în sferturile de finală. E un turneu deosebit, special pentru mine. M-am simțit bine. Fanii au apreciat meciul, am simțit asta. A fost o atmosferă superbă. Anul trecut a fost unul foarte bun pentru mine, cu victorie la Roland Garros. Am încercat și pe iarbă, dar a fost prea mult. Anul ăsta e altceva”, a declarat Halep după meci la Eurosport.

Adversara din sferturile de finală, chinezoaica Shuai Zhang are un palmares favorabil cu Simona. Românca e pregătită însă să schimbe acest aspect: „Sper să îmi iau revanșa în fața chinezoaicei. Am o șansă bună să ajung în semifinale, dar trebuie să lupt serios pentru asta”.

Știre inițială

Evoluția Simonei Halep a fost una constant bună, cu excepția serviciului, pe care și l-a îmbunătățit în setul al doilea, atunci când a reușit inclusiv doi ași. Gauff a reuși să salveze două mingii de meci, însă la a treia superioritatea netă a Simonei și-a spus cuvântul. Partida dintre Halep și Gauff a durat aproximativ o oră și jumătate.

Simona Halep va evolua în sferturile de finală împotriva jucătoarei Shuai Zhang (China), locul 50 WTA.  Scorul întâlnirilor precedente este 2-1 în favoarea lui Shuai Zhang. Simona a câștigat singurul meci în 2012, în timp ce Zhang s-a impus de două ori în 2016, la Australian Open și Beijing.

Chinezoaica Shuai Zhang (30 de ani) a învins-o în optimile de finală pe ucraineanca de Dayana Yastremska (19 ani, 35 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-2. Partida din sferturile de finală va avea loc marți, la o oră ce nu a fost stabilită momentan, și va fi transmisă în direct de Eurosport.

Calificarea în sferturile de la Wimbledon îi va aduce Simonei un cec de 294.000 de lire sterline (328.000 de euro) şi 430 de puncte WTA.

Simona Halep a ajuns cel mai departe la Wimbledon in semifinale, in 2014, cand a fost invinsa de Eugenie Bouchard.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa foto: WTA