WIMBLEDON: SERENA WILLIAMS va juca FINALA cu GARBINE MUGURUZA

Jucatoarea americana de tenis SERENA WILLIAMS, numarul unu mondial, s-a calificat in finala turneului de Mare slem de la Wimbledon, invingand-o in doua seturi, 6-2, 6-4, pe rusoaica MARIA SARAPOVA, intr-o partida din penultimul act al competitiei, disputata joi pe iarba de la All England Club.

Aceasta a fost cea de-a 17-a victorie consecutiva inregistrata de Serena Williams in fata Mariei Sarapova, ocupanta numarului 4 mondial, in fata careia s-a impus dupa o ora si 18 minute de joc.

In varsta de 33 ani, Serena Williams va disputa a opta sa finala la Wimbledon, la finalul careia spera sa-si treaca in palmares al 21-lea sau titlu de Grand Slam si a se apropia, astfel, si mai mult de recordul detinut de germanca steffi Graff, cu 22 de trofee cucerite pe parcursul carierei.

CITESTE SI: WIMBLEDON: TECAU, in FINALA dupa ce l-a invins pe MERGEA intr-un meci de SENZATIE

Campioana din Statele Unite, care a castigat de sase ori in cariera sa turneul londonez, o va avea ca adversara in ultimul act pe hispano-venezueleanca Garbine Muguruza Blanco (21 ani), aflata la prima sa calificare in finala unei competitii de Mare slem.

Muguruza, cap de serie numarul 20 la Wimbledon, a trecut la randul ei in semifinale, cu 6-2, 3-6, 6-3, de poloneza Agnieszka Radwanska (nr.13), la capatul unui meci care a durat o ora si 53 minute.

Serena Williams si Garbine Muguruza Blanco s-au mai intalnit de trei ori pana acum in circuitul WTA, americanca impunandu-se de doua ori, ultima oara anul acesta, in optimile de finala la Australian Open. Muguruza a reusit sa o invinga la randul ei pe cea mai mica dintre surorile Williams, anul trecut, lin primul tur la Roland Garros.

Sursa foto www.fanatik.ro