WIMBLEDON: TECAU si ROJER, calificati in semifinalele probei masculine de dublu

Perechea romano-olandeza Horia Tecau/Jean-Julien Rojer s-a calificat, marti, în semifinalele probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis pe iarba de la Wimbledon, dupa 6-4, 6-3, 7-6 (2) cu cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cap de serie numarul 7.

Tecau si Rojer, favoritii numarul patru ai probei, s-au impus dupa o ora si 51 de minute si vor juca in penultimul act contra invingatorilor din meciul care ii opune pe americanii Bob si Mike Bryan, principalii favoriti, si cuplul romano-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numarul 9.

Daca Rojer se afla la prima semifinala la All England Club, pentru Horia este a patra, dupa ce a jucat de trei ori finala, alaturi de Robert Lindstedt (2010, 2011, 2012). Totodata, pentru ei este a treia semifinala din acest an la turneele de Mare slem, dupa ce s-au oprit in penultimul act atat la Australian Open, cat si la Roland Garros.

Horia si Jean-Julien si-au asigurat un cec de 85.000 lire sterline si 720 de puncte ATP, cei doi oprindu-se in optimi la editia de anul trecut.

In meciul din sferturi, Tecau si Rojer au servit excelent si nu le-au oferit adversarilor nicio oportunitate de break. Perechea romano-olandeza a avut 11 asi (8 pentru adversari), un procentaj de 85% din puncte reusite cu primul serviciu (fata de 74%) si 84% cu al doilea (respectiv 49%), au adunat 26 de winners (13 pentru oponenti).

Horia Tecau este calificat si in optimile probei de dublu mixt, alaturi de slovena Katarina Srebotnik (favoritii numarul 6), urmand sa infrunte cuplul Raven Klaasen (Africa de Sud)/Raquel Kops-Jones (SUA), cap de serie numarul 10.

Sursa foto www.prosport.ro