WIMBLEDON: TECAU si ROJER, calificati in sferturile probei de dublu masculin

Perechea romano-olandeza HORIA TECAU/JEAN-JULIEN ROJER s-a calificat, luni, in sferturile de finala ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis pe iarba de la WIMBLEDON, al treilea de Mare Slem al anului, dupa 7-6 (7), 6-3, 7-6 (1) cu australienii Lleyton Hewitt/Thanasi Kokkinakis.

CITESTE SI: Program WIMBLEDON: Cand vor juca MONICA NICULESCU si ceilalti romani aflati inca in competitie

Tecau si Rojer, favoritii numarul patru, s-au impus dupa doua ore si 21 de minute, desi australienii au reusit 10 asi (doar 2 Tecau si Rojer) si au avut 20 de mingi direct castigatoare (10 pentru Tecau/Rojer). Horia si partenerul sau au fost superiori la procentajul punctelor din primul serviciu, 84% fata de 73%.

Cuplul romano-olandez si-a asigurat un cec de 43.000 de lire sterline si 360 de puncte ATP, iar in sferturi va juca impotriva castigatorilor dintre francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, capi de serie numarul 10, si cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cap de serie numarul 7.

Tecau, finalist la Wimbledon alaturi de suedezul Robert Lindstedt in 2010, 2011 si 2012, nu a depasit optimile de finala la precedentele doua editii ale turneului. Rojer este in premiera in sferturi la All England Club.

Tecau si Rojer au jucat semifinale la primele doua turnee de Mare Slem ale anului, Australian Open si Roland Garros.