WIND SPRING 15: Peste 2.200 de MILITARI participa la un EXERCITIU MULTINATIONAL in poligonul Smardan

Peste 2.200 de MILITARI cu armament si tehnica de lupta din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, Romaniei si Statelor Unite ale Americii participa incepand de joi si pana pe 30 aprilie la EXERCITIUL MULTINATIONAL WIND SPRING 15, care se desfasoara in poligonul Smardan, din judetul Galati, dar si la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogalniceanu, din judetul Constanta, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale.

Conform sursei citate, exercitiul are ca scop antrenarea in comun, intr-o conceptie unitara, a militarilor din tari membre ale NATO sau partenere, pentru mentinerea capacitatii operationale a structurilor si indeplinirea cerintelor specifice de interoperabilitate si standardizare ale Aliantei Nord-Atlantice si ale Uniunii Europene.

Citeste si: MIRCEA DUSA a EVALUAT exerciul de alertare a peste 3.000 de militari din GALATI

La exercitiu participa MILITARI si tehnica de lupta din unitati de infanterie mecanizata, tancuri, artilerie antiaeriana, sprijin logistic, subunitati de vanatori de munte, aeronave de tip IAR-330 SOCAT si IAR-99 SOIM din Fortele Aeriene, precum si elemente de razboi radio-electronic si echipe de relationare civili-militari.

In cadrul WIND SPRING 15 sunt planificate exercitii de comandament, trageri de lupta, rezolvarea unor situatii tactice complexe. Pregatirea activitatilor implica si dislocarea in facilitatile de instruire din Romania a detasamentelor din tarile aliate si partenere, actiune demarata la jumatatea lunii martie.

Citeste si: GALATI: Doi MILITARI americani s-au ACCIDENTAT in timpul unui EXERCITIU in Poligonul Smardan

Exercitiul face parte din seria activitatilor de instruire in comun care se desfasoara atat in tara, cat si in afara teritoriului national, in cadrul operatiei “Atlantic Resolve”, pentru demonstrarea masurilor de reasigurare adoptate in cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilitatii si securitatii regionale, in special in actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.

Sursa foto: radioconstanta.ro