Windows Phone 8.1 este oficial. Iata la ce sa te astepti. FOTO

Microsoft a dezvaluit, oficial, ultima versiune a sistemului sau de operare pentru telefonie mobila, Windows Phone 8.1. Noul sistem de operare vine cu functii noi, dar si cu imbunatatiri majore fata de versiunea anterioara. Iata la ce sa te astepti!

Aplicatiile Sense

Exista si cateva noi caracteristici adaugate de Microsoft aplicatiilor Sense. Battery Power Sense iti spune care este consumatorul cel mai mare de baterie la un moment dat. Exista si Wi-Fi Sense, pentru detectia hotspot-uri gratuite in zona si conectarea automata la ele.

Asistentul personal Cortana

Android se lauda cu Google Now, in timp ce Apple il are pe Siri. Acum, Microsoft are si el propriul asistent personal sub numele de Cortana. Cu noul asistent virtual, poti sa iti programezi evenimente, sa dai telefoane, sa primesti diverse informatii cerute etc.

Update pentru blocarea ecranului si icoane customizate in backround

Chiar daca ecranul telefonului este blocat, tema acestuia poate fi schimbata in functie de nevoile tale. In plus, pot fi setate aplicatiile pe care le vrei in meniul Start.

Citeste si: MICROSOFT OFFICE, GRATUIT PENTRU IPHONE SI ANDROID

Internet Explorer 11

Windows Phone 8.1 vine si cu ultima versiune a browserului integrat Explorer. Asta inseamna modul “citire”, cu ajutorul caruia tu poti citi numai textul de pe site-urile care te intereseaza, dar si un manager de parole, cu ajutorul caruia tu iti poti sincroniza parolele intre diversele device-uri.

Totodata, poti sa navighezi pe web in modul “Privat”, in acest fel istoria si cookie-urile fiind sterse automat odata ce tab-ul respectiv este inchis.

Action Center

Windows Phone 8.1 primeste si un centru de notificari numit Action Center. De aici poti sa iti customizezi telefonul – Bluetooth, Wi-Fi, locatie, contrast luminozitate ecran etc. Sub acestea vei primi toate alertele si notificarile necesare, cum ar fi sms-uri, mesaje de e-mail, apeluri ratate etc.

Sursa foto: gsmarena.com