WINSOR MCCAY a incantat publicul cu personajele sale frumoase si unice (Video)

WINSOR MCCAY este un caricaturist si desenator celebru amintit, luni, de Google pe pagina sa de start, printr-un logo interactiv, poate cel mai deosebit de pana acum. Americanul Winsor McCay si-a dezvoltat animatiiile ca o forma de arta si a incantat publicul cu personajele sale frumoase si unice.

WINSOR MCCAY a realizat desenul animat Little Nemo in 1911 si Gertie Dinosaur, in 1913, pentru care a atras 10.000 desene, fundaluri incluse. Pe 15 octombrie se implinesc 107 ani de la aparitia Micutul Nemo in Tara Visurilor (Little Nemo in Slumberland). Un artist autodidact si caricaturist, WINSOR MCCAY a inceput sa lucreze pentru un ziar din New York.

A avut succes imediat prin crearea de personaje interesante, cum ar fi Little Nemo, un baietel care calatoreste in vis intr-o lume magica. Dealtfel, aventurile lui Little Nemo in Google-Land este tema doodle-ului pe care il propune Google utilizatorilor sai. Little Nemo in Slumberland si-a facut debutul in paginile New York Herald. Pentru a sarbatori, Google a postat pe pagina de start un Doodle interactiv in stilul McCay. Facand clic pe tab-ul din dreapta jos, internautii vor descoperi superba animatie, incercand sa identifice literele ascunse din cuvantul Google .

WINSOR MCCAY (1871-1934)Winsor McCay (26 septembrie 1869 – 26 iulie 1934) a fost un desenator 351;i creator de desene animate american, cunoscut mai ales datorita seriei de benzi desenate Little Nemo (Micutul Nemo) (inceputa 1905) si a animatiei Gertie the Dinosaur (1914). Din motive legale, a lucrat sub pseudonimul Silas la seria de benzi desenate Dream of the Rarebit Fiend.

WINSOR MCCAY, considerat unul dintre primii animatori adevaratiMicul Nemo a aparut initial ca o banda desenata in paginile New York Herald in 1907. In 1911, WINSOR MCCAY a realizat primul sau film animat. Little Nemo a aparut in peste 4000 de desene individuale, care au fost ulterior filmate intr-un studio.Iti trebuie rabdare ca sa te joci cu Little Nemo al lui MCCAYDesi este un Google Doodle interesant si interactiv, totusi internautii vor avea nevoie de multa rabdare pentru a se juca cu Little Nemo.

GOOGLE DOODLE-ul pregatit de GOOGLE pentru WINSOR MCCAY se numeste LITTLE NEMO in GOOGLELAND si poate deveni chiar enervant pentru cei curiosi, dar care nu au timp sa se joace cu Nemo pana la sfarsit.